El Consell PPVOX gira l’esquena al sector agroalimentari de Mallorca

Durant una visita a la seu de la Cooperativa de segon grau Camp Mallorquí al municipi de Consell, la portaveu socialista al Consell, Catalina Cladera, reclama al president Galmés “que es posi a fer feina per gestionar les competències en matèria d’agricultura que el Consell ha d’assumir a partir del pròxim mes de febrer”, i que faci polítiques efectives “de promoció del producte local de Mallorca”

En sis mesos de legislatura el Consell de Mallorca de PPVOX ha estat incapaç de prendre cap decisió de calat que beneficiï el sector primari de Mallorca. La Llei Agrària de Balears dicta que el Consell haurà d’assumir les competències en matèria d’Agricultura el pròxim mes de febrer. Malgrat això, la portaveu socialista al Consell Catalina Cladera s’ha queixat de que “no hem vist cap gest del sr. Galmés en referència a aquesta nova competència”.

Cladera ha anunciat iniciatives socialistes en aquest sentit al Consell de Mallorca, per que “el sr. Galmés cregui en aquesta institució que presideix i la vulgui fer tornar gran; la resta d’illes ja gestionen la seva pròpia competència d’Agricultura i a Mallorca no veiem cap intenció de PPVOX per assumir-la”.

Cladera ha valorat negativament que des de l’inici de legislatura “no s’hagin fet campanyes de promoció del producte de Mallorca, ni des del Consell ni des del Consorci Serra de Tramuntana, com vàrem fer durant tota la passada legislatura”. En aquest sentit la socialista ha remarcat que “sumar-se a un concurs d’aparadors que ja es feia des de les patronals, pels comerços de la part forana no suposa cap impuls pel sector primari.”

Unes ajudes pel sector primari que ara es podran veure potenciades des de les administracions després que la Unió Europea hagi aprovat augmentar el límit màxim de les ajudes que les empreses agràries poden rebre sense que per això vegin compromeses les subvencions europees de la PAC, després de l’acord anunciat aquesta setmana, en la cloenda de la presidència espanyola de la Unió.

L’increment de la quantia màxima de les ajudes de minimis acordada per la Unió Europea sota la presidència espanyola, molt ben rebut pel sector primari de Balears.

 El president de la Cooperativa de segon grau Camp Mallorquí, Miquel Gual, ha destacat l’acord recent en el marc de la Unió Europea que permetrà al sector agrari ampliar l’accés a ajudes o incentius a la producció, compra de maquinària, o la distribució de producte local, la quantia de les quals passa del topall de 300.000 € per empresa en tres anys, a 700.000 €.

D’aquesta manera les empreses del sector primari poden acudir a convocatòries d’ajudes de les institucions locals i autonòmiques sense que aquestes aportacions afectin a les aportacions europees vinculades a la PAC.

Gual ha afirmat que “passar de 300.000 a 700.000 € d’ajudes de minimis dona molt de marge al Consell per ajudar a les empreses agràries, sense que haguem de renunciar a altres ajudes de la Política Agrària Comuna”.

Cladera ha destacat la importància de la feina feta des de Balears durant la passada legislatura, per impulsar aquesta mesura que ara ha propiciat la presidència espanyola de torn de la Unió Europea.

La secretària general de la FSM, Catalina Cladera ha girat visita a la seu del Camp Mallorquí, a Consell, amb motiu de la celebració del 40 aniversari d’aquesta organització professional que acull a 14 cooperatives. A la visita hi han participat el batle de Consell, Andreu Isern i les conselleres insulars Juana M. Adrover i Maria Antònia Truyols.

Leave a Reply