Els socialistes es plantegen impugnar les bases de la convocatòria per la nova direcció del Teatre Principal

Els socialistes de Mallorca lamenten que la consellera de Cultura hagi publicat les bases del procediment al BOIB sense haver-les posat prèviament en comú al si del Patronat de la Fundació Teatre Principal. “És una burla a l’oposició, un ultratge”, ha dit el conseller socialista Joan Ferrer.

Els membres del Patronat de la Fundació Teatre Principal han conegut les bases per a la convocatòria de la plaça de nou director-gerent del Teatre Principal de Palma després que aquestes s’hagin publicat al Butlletí Oficial. Els socialistes han deplorat aquesta actitud de l’equip de govern PPVOX. L’oposició no ha tingut cap informació de com s’han fet aquestes bases, tot i que com ha apuntat Ferrer, “hem demanat repetidament poder-hi tenir accés i col·laborar en el procediment”. El conseller socialista considera “una burla a l’oposició” aquest vet al procés de confecció de les bases d’un càrrec que roman vacant d’ençà la renúncia de l’anterior director, el passat mes de setembre.

Ferrer s’ha mostrat molt crític amb algunes de les especificacions que apareixen en les bases conegudes avui, com el fet que el nou responsable del Principal tingui una retribució 20.000€ superior a la que tenia el seu antecessor. O que els nivells de llengua anglesa i catalana requerits siguin d’un B1 i un B2 respectivament.

Ferrer ha lamentat que, com a membre del Patronat del Principal, “ens han presentat unes llenties ja cuinades, amb un tribunal qualificador que estarà format per una majoria política del PP, quan la sra. Roca es va afartar de dir que el Teatre Principal s’havia de despolititzar”.

Davant de tot aquest panorama, els Grup Socialista al Consell de Mallorca es planteja impugnar les bases d’aquesta convocatòria, per vulnerar els preceptes bàsics legals d’aquest tipus de tramitació.

D’altra banda, Joan Ferrer també s’ha mostrat reticent als comptes del pressupost de la Fundació Teatre Principal que han estat presentades al Patronat. “Després de les crítiques i les humiliacions que la sra. Roca i el sr. Galmés van fer a la feina de l’anterior gerència, ara resulta que ens trobam amb un pressupost totalment continuista, calcats als anteriors”, que a més no reflecteixen la pujada que la consellera Roca si que ha anunciat per la resta del departament de Cultura.

Ferrer ha denunciat que el Principal continua hores d’ara sense direcció, que formalment ha estat assumida per la mateixa consellera Roca, però que internament es desenvolupa “per la gent del Teatre que ha de fer les feines de gerència, per mor d’uns pactes individuals i col·lectius que no coneixem, tot i que ho hem demanat”.

Actualment l’única programació prevista per la temporada 2024 del Teatre Principal abasta només el primer semestre de l’any, per que respon a la feina que va deixar tancada l’anterior gerència, “però no se sap què es programarà a partir del segon semestre de 2024, quan aquesta feina s’ha de tenir preparada almenys a un any vista”, segons ha censurat Ferrer.

Leave a Reply