Cladera: “La mobilització social en favor del català a Mallorca és una mostra de la necessitat de regenerar la nostra democràcia”.

La portaveu socialista al Consell, Catalina Cladera i el portaveu adjunt Javier de Juan defensen la regeneració democràtica de Mallorca, amb una moció que es presenta en el ple del Consell d’aquest dijous, per combatre els brots racistes, xenòfobs, discriminatoris i ofensius propiciats per l’extrema dreta i que “erosionen la democràcia, les institucions i deshumanitzen a tot aquell que pensa diferent”.

El retrocés democràtic que pateix Mallorca en matèria de drets i llibertats, Memòria Democràtica, Igualtat, en la defensa de la llengua i cultura o en la lluita contra el canvi climàtic s’ha d’aturar. “Els ciutadans han dit prou, com ahir vàrem sentir dels milers de persones que varen omplir la Plaça Major de Palma per donar un sí rotund en favor del català” ha afirmat Cladera. La portaveu socialista, conjuntament amb Javier de Juan han presentat aquest matí una moció del Grup Socialista al Consell en favor de la regeneració democràtica. “Recollim el sentir de gran part de la societat de Mallorca que volen que les coses es facin d’una altra manera, sense degradar la nostra democràcia i les institucions” d’un sistema que forjat després de gairebé 50 anys de democràcia, i que ara la ultradreta pretén desmuntar des de dins. A Mallorca PPVOX governen plegats.

Cladera ha recordat els darrers exemples de deshumanització i de creació d’una realitat paral·lela que practica la ultradreta de VOX, amb la connivència del PP, que arriba a canviar o tergiversar els fets històrics, simplement per crear una imatge de realitat que els quadri amb les seves idees autocràtiques. Deslegitimen la llengua catalana i la volen relegar, han canviat la data de la Diada de Mallorca sense fonaments històrics, boicotegen els actes institucionals del Consell de Mallorca com són els minuts de silenci en repulsa per la violència masclista, fan apologia del cop d’Estat franquista del 1936 que qualifiquen com a ‘cruzada de liberación nacional’, i “això ho fan de manera impune, amb la permissivitat del PP, per que al Consell Galmés i Prohens al Govern són còmplices de les polítiques de la ultradreta”.

La moció dels Socialistes proposa que els grups al Consell rebutgin els discursos d’odi, racisme, xenofòbia i intolerància realitzats per l’extrema dreta que “erosionen la democràcia i ens aboquen a l’imperi del més fort com dictadures i règims totalitaris”, segons ha afirmat De Juan. El discurs antidemocràtic de la ultradreta genera desconfiança en les institucions, per la qual cosa la moció del Grup Socialista insta a totes les forces polítiques a tornar a un debat democràtic saludable, amb confrontació d’idees. Finalment també es rebutgen els atacs personals realitzats contra representants públics per tal d’aconseguir el desprestigi de l’activitat política per motius espuris i per interessos particulars, amb l’exemple recent de l’atac directe a l’entorn familiar del president del Govern d’Espanya, Pedro Sánchez.

Leave a Reply