Cladera: “estenem la ma per a què Galmés negociï la millora del Bus VAO i la mobilitat de Mallorca en general”.

La portaveu socialista al Consell, Catalina Cladera valora la posada en marxa de la comissió de treball conjunta entre DGT i Consell de Mallorca per la millora del carril Bus VAO d’entrada a Palma, anunciada avui pel director general de la DGT, Pere Navarro, present a Palma; al mateix temps  els Socialistes reclamen la convocatòria de la Comissió de Mobilitat del Consell per a què “tots els agents implicats puguem prendre mesures valentes i serioses en favor de la mobilitat sostenible a Mallorca”, en un moment en què els “embossos de trànsit a tota l’illa suposen un problema greu, per la sensació de saturació i la quantitat de cotxes que hi ha a les carreteres”.

Els Socialistes de Mallorca insten al Consell de Mallorca a “prendre mesures valentes” en temes de mobilitat. Així ho ha expressat la portaveu socialista, Catalina Cladera, després d’haver-se sabut que la DGT i el Consell crearan un grup de treball conjunt per analitzar les dades de funcionament del carril Bus VAO de la Ma 19 a l’entrada de Palma des de l’autopista de Llucmajor. Cladera ha instat, al mateix temps, a què el Consell convoqui d’una vegada la Comissió de Mobilitat, inèdita encara aquesta legislatura, per que “tots els agents implicats puguem aportar solucions a la nostra mobilitat”, en un moment a on es produeixen embossos de circulació a diferents punts de la xarxa viària, gairebé a diari. “Tenim un grup problema de mobilitat, per que hi ha molts de cotxes i es genera una sensació de saturació, per la qual cosa es fa necessari seguir fomentant el transport públic”.

Cladera ha valorat molt positivament la presència del director general de la Direcció General de Trànsit, Pere Navarro: “ha hagut de venir el director de la DGT a Palma per dir-li al sr. Galmés que mesures com el carril Bus VAO són necessàries per a garantir una mobilitat sostenible, modernes i que s’implanten i accepten a diferents punts d’Espanya i Europa”. Lluny d’eliminar aquest tipus de mesures per incentivar el transport col·lectiu i el màxim aprofitament de la capacitat dels vehicles privats, Cladera ha emplaçat Galmés a “cercar les fórmules per posar més carrils reservats a altres indrets de Mallorca, per que és evident que estem a principis de maig i tenim embossos a molts de punts, i no es pot fer-ne responsable al carril de vehicles altament ocupats de la Ma19”.

La portaveu socialista s’ha mostrat partidària de treballar plegats en la recerca de mesures i solucions per una mobilitat “a llarg termini, i no deixar-ho tot a una decisió unitària que es deu a un caprici electoral del sr. Galmés, per eliminar un tram de carril BUS VAO”

Leave a Reply