Cladera posa de manifest que Galmés ha nomenat “el mateix nombre d’alts càrrecs” al Consell que ell va criticar al govern socialista a l’inici de la passada legislatura

La portaveu del Grup Socialista al Consell ha apuntat que l’actual equip de Govern PP VOX al Consell consta de 51 membres, una xifra similar a la dels alts càrrecs del govern entre 2019 i 2023

Ple extraordinari d’organització al Consell de Mallorca en què s’han donat compte dels nomenaments del nou govern que pertanyen a la nova legislatura. En aquest punt la portaveu del Grup de Consellers Socialistes al Consell ha fet veure que els nomenaments de l’actual govern PP VOX sota la presidència de Llorenç Galmés: “vostè ha nomenat fins ara 51 alts càrrecs que és gairebé la mateixa quantitat que nosaltres vàrem nomenar fa quatre anys” ha dit Cladera.

En el recompte d’alts càrrecs de l’actual legislatura, el pacte PP VOX ha empleat 51 persones, president, 2 vicepresidències, 6 consellers, 7 secretaris tècnics, 33 directors insulars i una vicepresidència de l’IMAS, a més de la plaça de gerència d’aquest Institut que divendres passat va ser anunciada de manera extemporània. “Fa quatre anys nosaltres èrem 52, vostès ara 51 i segur que anirem veient noves incorporacions”, ha dit Cladera.

L’organigrama de govern del Consell en la present legislatura compta amb un departament menys que en l’anterior, però té la mateixa xifra de direccions insulars que l’administració sortint: 33, i s’han designat tres places de consellers no electes, persones que no han obtingut acta de conseller, però que ocuparan plaça com a consellers executius. La passada legislatura foren dues les actes de consellers no electes que es van habilitar, per la qual cosa “per aquí tampoc hi ha cap estalvi”, ha dit Cladera.

La suma de la massa salarial de l’equip directiu de l’actual Consell i dels seus assessors és de gairebé 3.500.000 euros anuals, 14 milions d’euros per a tota la legislatura, com ha assenyalat Cladera, la mateixa xifra que ha suposat la nòmina de l’anterior equip.

La portaveu socialista ha lamentat el canvi de posició de Galmés, de fa quatre anys quan estava a l’oposició, a ara que governa, en relació al nomenament d’alts càrrecs: “vostè fa ara allò que ens criticava fa quatre anys, demostra manca de coherència”.

Cladera ha recordat que Galmés defensava un Consell amb 28 alts càrrecs com en l’etapa del govern del PP entre 2011 i 2015. Cladera ha reclamat “respecte i dignitat” a Galmés  per que “durant quatre anys ens ha acusat de malbaratar diners públics per contractar els nostres amics al Consell, i ara vostè fa el mateix. Ens hauria de demanar disculpes” ha dit Cladera en relació a la desconsideració de Galmès cap a l’equip de govern de Consell en repetides ocasions durant la passada legislatura.

“És evident que el Consell de Mallorca necessita gent al pont de comandament per a gestionar totes les seves competències i oferir un bon servei a la ciutadania”, ha apuntat Cladera. “Nosaltres sempre ho hem cregut així, vostè és el que ha hagut de canviar de criteri, per que ara governa i s’adona del seu error anterior”.

Leave a Reply