El PSIB-PSOE insta al Consell de Mallorca a mantenir el carril BUS-VAO i la limitació de velocitat de 80 km/h a la Via de Cintura de Palma

Catalina Cladera i Rosario Sánchez afirmen que les dades objectives avalen la utilitat de les mesures que han permès abaixar la sinistralitat, millorat la fluïdesa en la circulació i ha beneficiat l’ús del transport públic

 Els socialistes presentaran una moció al Consell i una sol·licitud de compareixença a Cort al regidor de Mobilitat i Polígons Industrials, en defensa de les mesures de millora de la circulació i de la qualitat ambiental a la Ma 19 i la Ma 20

La portaveu del Grup de Consellers Socialistes al Consell de Mallorca, Catalina Cladera, i la regidora a l’Ajuntament de Palma, Rosario Sánchez han presentat la moció de suport a les mesures de millora de la mobilitat i de la qualitat ambiental que estan en vigor a la Via de Cintura i al tram d’entrada a Palma per l’Autopista de Llevant des de la passada legislatura.

L’anunci fet per l’actual equip de govern de la institució insular, de coalició PP VOX, per eliminar el carril BUS VAO i la limitació de  velocitat a 80 kilòmetres/hora a la Via de Cintura de Palma han motivat la presentació d’aquesta moció que es debatrà en el pròxim ple de la institució insular previst pel pròxim dilluns 31 de juliol.

“Els socialistes considerem que eliminar el BUS VAO i aixecar els 80 km/h de limitació a la Via de Cintura són dues errades monumentals que perjudiquen als ciutadans de Mallorca” ha dit Cladera, i a més tenint informes favorables al manteniment de les mesures com els que recentment s’han conegut des de la Direcció General de Trànsit.

Per la portaveu socialista al Consell de Mallorca, l’augment de la velocitat a la Via de Cintura provocarà “més accidents, lleus i greus, major contaminació, i més renou” que degrada el confort de totes les persones que resideixen a l’entorn de la via. En el seu cas, la retirada del BUS VAO farà que accedir a Palma des de l’Autopista de Llevant sigui més lent per als usuaris de transport públic, autobús TIB, EMT i taxi, en una ruta especialment usada des de l’Aeroport.

Per la regidora del Grup Socialista a l’Ajuntament de Palma, Rosario Sánchez ha expressat “alarma davant la manca de projecte de l’equip de govern per la mobilitat de Palma” Donen contínuament missatges erràtics, electoralistes i sense base tècnica, com l’eliminació del carril BUS-VAO en el M20 i la limitació de velocitat a 80 km/h en la Via de Cintura, que no són competència municipal ni insular”.

El Sr. Galmes es va reunir recentment amb el batle de Palma, però no es van abordar aquests temes, la qual cosa genera incertesa sobre la posició de l’alcalde. Davant aquesta confusió, el GMS ha sol·licitat la compareixença del regidor de Mobilitat i Polígons Industrials per a aclarir la postura de Cort en relació amb les propostes del Consell de Mallorca.

En contrast amb aquest model erràtic, confús i electoralista, el PSOE Palma proposa un enfocament clar i transparent per a la mobilitat sostenible a la ciutat. El mètode a seguir no pot ser un altre que no sigui el basat en criteris de seguretat, mediambientals i de salut. A més, es recorda que l’Ajuntament de Palma va aprovar el Pla de Qualitat de l’Aire (PACES) i el Pla de Mobilitat Urbana Sostenible (PMUS), que han de ser defensats i exigits a altres institucions per a millorar la qualitat de vida i reduir la contaminació.

“Els socialistes de Palma ens posicionem a favor de la qualitat de vida dels palmesans i les palmesanes amb les idees clares; amb decisions basades amb les dades”. Des del Grup Municipal s’ha instat a seguir impulsant polítiques de mobilitat sostenible: potenciar l’ús del vehicle privat sol contribuirà a més embussos, més accidents. Fomentar la mobilitat sostenible: transport públic com el TIB o l’EMT. Apostar de manera decidida pel nou tramvia a la Badia de Palma i no renunciar als 185M€ del Govern d’Espanya.

Les dades de mobilitat de la DGT als dos trams afectats per les mesures indiquen que precisament el carril BUS VAO, en marxa des del passat mes de novembre, ha permès que els usuaris del carril, un 25% del trànsit total de la via, hagin vist com la velocitat d’ús en més d’un 10% superior que la velocitat mitjana dels usuaris dels altres dos carrils.

A més, a la Via de Cintura de Palma, a on la limitació de velocitat es va implantar a partir de febrer de 2021, la sinistralitat ha descendit en aquest període en un 70% pel que fa accidents lleus i greus amb víctimes, comparant les dades de 2022 amb les de 2019.

Cladera ha afirmat que la decisió d’eliminar BUS VAO i limitació de velocitat a la Via de Cintura respon a “una motivació exclusivament política de PP VOX, que les dades haurien de fer rectificar. Haver guanyat les eleccions no els permet prendre decisions que van en contra de l’interès general, com perjudicar el transport públic o fer més insegures les carreteres de Mallorca, com ara pretenen”.

Leave a Reply