Cladera: “Volem que el sr. Galmés ens digui com afecta la crisi institucional causada per VOX al Consell de Mallorca”

La situació política generada per l’esclat de VOX al Parlament, amb 5 trànsfugues de la formació en contra de la direcció del partit ultra, es trasllada al Consell de Mallorca a on PPVOX governen en coalició. El Grup de Consellers presenta demà dues iniciatives al ple específiques per a poder “conèixer la versió del sr. Galmés sobre aquest tema, que un cop més s’ha amagat davant dels problemes”.

Una pregunta a ple dirigida directament al president del Consell, i una moció d’urgència sobre transfuguisme i el compromís dels partits polítics a no beneficiar-se’n sot cap circumstància. El Grup Socialista al Consell de Mallorca presenta aquestes dues iniciatives de control directament relacionades amb la greu crisi institucional que es viu en el Parlament, a ran de l’expulsió de dos membres del Grup Parlamentari de VOX a càrrec dels altres 5 integrants, que a conseqüència, han estat apartats de la disciplina del partit per ordre de la direcció estatal dels ultres. Fets que de manera inevitable afecten al Parlament i a l’estabilitat del Govern i del Consell de Mallorca, a més dels ajuntaments de Mallorca a on PPVOX formen coalició de govern.

“Estem veient a una sra. Prohens superada per la situació, que actua teledirigida des de les seus centrals de PPVOX a Madrid, i a Mallorca tenim al sr. Galmés que s’amaga i que encara no hem sentit la seva veu en tot aquest tema”, ha afirmat la portaveu socialista Catalina Cladera, que s’ha mostrat “preocupada” davant les derivades que pot tenir aquesta deriva autodestructiva de VOX per a la governabilitat del Consell, a on dos membres de VOX s’asseuen dins del Consell Executiu presidit per Galmés.

La moció sobre transfuguisme va ser rebutjada la setmana passada pel rodet format per PPVOX a la Junta de Portaveus, però demà serà debatuda si se n’aprova la urgència en el mateix ple. “PPVOX i el sr. Galmés tenen la oportunitat d’explicar-se davant de tots els mallorquins sobre un tema important com és el del transfuguisme, que ens ha de unir a tots els demòcrates”.

Cladera també s’ha demanat per l’actitud del PP i del sr. Galmés davant les acusacions que ha rebut una de les consellers insulars de VOX de part de la mateixa presidenta de la seva formació a Balears, per haver-se beneficiat directament de fons del partit i haver maniobrat pel seu benefici personal: “volem saber què pensa fer el sr. Galmés amb el vot de la sra. Amat, si el seguirà acceptant” davant les acusacions que li han fet.

Cladera ha conclòs que a la paràlisi de gestió que caracteritza l’equip de govern en els set mesos de gestió de PPVOX se suma ara aquest episodi al Parlament que condiciona la viabilitat dels pactes PPVOX a totes les institucions. “Davant de tot aquest panorama existeix una feina seriosa i responsable del socialistes a l’oposició”, que es demostra amb iniciatives en positiu que demà es debatran a ple.

Una moció per al manteniment del projecte de foment de la descarbonització de la mar, i l’estudi de l’economia verda i blava, ubicada en els terrenys de l’antiga central elèctrica d’Alcanada a Alcúdia. Una segona moció que demana potenciar les activitats esportives a tots els municipis a través de la creació de la figura del tècnic esportiu municipal, amb el suport econòmic del Consell de Mallorca allà on calgui. I finalment amb una iniciativa que vol millorar l’accés a les subvencions del Consell a les entitats del tercer sector que es dediquen a la compra i distribució d’aliments i de material de primera necessitat a persones que tenen dificultats per arribar a final de mes. “No pot ser que hi hagi entitats que fan aquest servei social que se’ls prometi la subvenció i que després no hi puguin accedir”, ha dit Cladera.

Leave a Reply