Els socialistes de Mallorca proposen donar més eines als ajuntaments per incentivar la pràctica esportiva

El Grup Socialista al Consell de Mallorca eleva al ple d’aquest dijous una moció per que el Consell de Mallorca ajudi als ajuntaments de Mallorca a la contractació de tècnics esportius municipals, i també que la institució insular recuperi el programa de la passada legislatura per destinar 10 milions d’euros per a noves infraestructures esportives a tota Mallorca que ha eliminat en 2024.

Davant de la paràlisi en la posada en marxa de nous programes en matèria de foment de l’esport que ha demostrat l’equip de govern PPVOX al Consell durant els primers sis mesos de legislatura, el Grup Socialista al Consell de Mallorca vol fomentar la pràctica esportiva a tota Mallorca, com es va fer durant la passada legislatura. El compliment de la recentment aprovada Llei de l’activitat física i l’esport de les Illes Balears commina a les institucions competents a impulsar la pràctica esportiva a través de la figura dels tècnics esportius municipals. Una figura especialment útil en els ajuntaments més petits que no disposen d’un departament dedicat a la gestió de les infraestructures esportives municipals.

El conseller socialista, Andreu Serra, reclama ara que el Consell de Mallorca pugui crear noves línies d’ajuda als municipis per que es permeti la creació d’aquestes noves figures de tècnic esportiu municipal. “La nova llei delimita moltes competències de foment de l’esport des dels municipis per a totes les edats i nivells, el control i la inspecció de les instal·lacions, la promoció d’esdeveniments esportius, entre moltes d’altres. I per això és necessària una figura específica que molts ajuntaments petits no poden contractar amb els seus recursos”.

La llei obliga als municipis de més de 3.000 habitants a dotar-se d’aquest especialista en gestió esportiva, amb personal que acrediti la formació esportiva necessària, “un punt molt important per garantir la competència i la professionalitat dels perfils laborals corresponents”, segons Serra.

Aquesta moció ha rebutel suport del Col·legi Oficial de Llicenciats en Educació Física, COLEF, que ha conegut la iniciativa en una recent reunió que ha comptat amb la participació de la seva presidenta, Carmina Vera, la portaveu del Grup Socialista, Catalina Cladera i Andreu Serra.

La iniciativa socialista també insta al Consell de Mallorca a recuperar els programes de subvenció per la construcció de noves infraestructures esportives municipals, dotada amb 10 milions d’euros, que es va implantar i mantenir durant la passada legislatura i que ha desaparegut del pressupost del Consell de 2024.

Leave a Reply