Els Socialistes de Mallorca creen l’equip de feina de l’Àrea Metropolitana per treballar en solucions conjuntes per a Palma, Calvià, Marratxí i Llucmajor

L’objectiu d’aquest nou grup de treball és engegar polítiques públiques compartides entre els quatre municipis i donar resposta a les necessitats de la població que interactua amb més d’un d’aquests municipis

La Federació Socialista de Mallorca ha donat el sus públicament avui al grup de suport i assessorament de l’Àrea Metropolitana de Palma. Es tracta d’un grup de feina l’objectiu del qual és engegar polítiques públiques compartides entre els quatre municipis que conformen aquesta àrea: Palma, Calvià, Marratxí i Llucmajor.

“El que volem és donar solucions compartides a les noves necessitats i realitats provocades pel creixement demogràfic i la interconnexió territorial”, ha explicat el Secretari d’Àrea Metropolitana dels Socialistes de Mallorca, Óscar Cereijo.

A partir de la posada en marxa d’aquest grup de treball, s’enceta un “procés de diàleg i escolta a través del qual analitzarem de quina manera podem continuar impulsant la col·laboració els quatre municipis i fomentar l’entorn metropolità”.

Cereijo ha volgut remarcar que els darrers anys, els socialistes ja han estat treballant conjuntament en les necessitats que ha plantejat la ciutadania d’aquests municipis, que representa entorn del 60% de la població insular. Del que es tracta ara, ha remarcat, és d’institucionalitzar aquesta tasca i elevar-ne la categoria, ja que és un dels principals reptes per als socialistes de cara als pròxims anys.

“La població dels nostres municipis interactua de manera diària entre diferents termes municipals, tenint en no poques ocasions més pròximes al seu domicili les dependències públiques d’una altra localitat que no les seves pròpies, requerint un ús de serveis aliens al seu municipi, però que sent com a propis”, ha ressaltat Cereijo, alhora que ha expressat el seu desig perquè aquest grup de treball serveixi per a “aixecar ponts d’entesa i derrocar murs de burocràcia”.

L’acte de constitució d’aquest grup de feina ha estat un diàleg obert entre els secretaris generals de les quatre agrupacions socialistes afectades, tres dels quals són actualment també batles dels respectius municipis: José Hila per Palma, Miquel Cabot per Marratxí, Alfonso Rodríguez per Calvià i Jaume Oliver per Llucmajor.

També s’ha comptat amb la participació d’Antonio Balmón, batle de Cornellà de Llobregat i vicepresident executiu de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, qui ha explicat de primera mà bones pràctiques duites a terme en aquest sentit en el seu cas.

El diàleg l’ha moderat la portaveu adjunta del Grup Parlamentari Socialista, Sílvia Cano.

Leave a Reply