Cristina Narbona: “Els socialistes quan governam feim que millori la vida de la gent i construïm un país més pròsper d’una forma més justa i segura”

La presidenta del PSOE, Cristina Narbona ha participat en l’Assemblea de Regidors i Regidores celebrada a Sant Llorenç des Cardassar

La Federació Socialista de Mallorca ha convocat, per primera vegada en aquest mandat, l’Assemblea de Regidors i Regidores Socialistes de Mallorca (ARS) per triar una taula permanent. La temàtica d’aquesta Assemblea ha estat l’urbanisme, la protecció del territori i la sostenibilitat ambiental. La presidenta del PSOE, Cristina Narbona i la secretària general de la Federació Socialista de Mallorca, Catalina Cladera han fet la cloenda de l’Assemblea.

La mesa de l’ASM ha quedat constituïda de la següent manera: Manolo Galán com a president; Joana Maria Adrover com a vicepresidenta; Xesca Mir com a vicepresidenta i Maria Antònia Cifre com a secretària d’actes.

En total s’han reunit més de 100 regidors i regidores socialistes de tota Mallorca s’han reunit a Sant Llorenç des Cardassar per participar en l’ARS i reflexionar i debatre sobre urbanisme protecció del territori i sostenibilitat ambiental. A Mallorca hi ha un total de 158 regidors socialistes, 70 regidores i 88 regidors. Al llarg d’aquesta legislatura, hi ha hagut un total de 17 municipis amb batlies socialistes.

En la seva intervenció, Arcadi España, secretari de transports, mobilitat sostenible, habitatge i agenda urbana del PSOE, ha declarat que “hem de trobar l’equilibri entre creixement i sostenibilitat. Hem de fer una reflexió sobre com poder agilitzar l’urbanisme, no vol dir que s’ha de dir que no a tot, sinó trobar un equilibri. L’urbanisme ha de ser global, no individual  de cada municipi. Ha quedat demostrat que per lluitar contra el canvi climàtic, els socialistes hem de governar”.

En la cloenda de l’Assemblea, la presidenta del PSOE, Cristina Narbona ha comentat que “una de les senyes d’identitat dels socialistes és l’aposta per la sostenibilitat ambiental com a requisit indispensable per garantir un progrés més just, segur i durador”.

Narbona ha afegit que “gràcies a la reforma laboral del govern estatal, aquí a les Illes Balears, prop del 80% nous contractes són indefinits. A més, estic molt orgullosa que aquí hagueu aprovat fa poc una Llei de Turisme que posa en el centre als treballadors i treballadores i que fa possible que aquesta sigui una terra d’acollida”.

Després de Cristina Narbona, la secretària general de la Federació Socialista de Mallorca, Catalina Cladera, ha agafat la paraula: “la implantació del socialisme als municipis de Mallorca ha servit per avançar en drets de la ciutadania. Balears els darrers 7 anys hem pogut vertebrar les nostres polítiques gràcies a la victòria socialista i en 2023 ho tornarem a fer”.

Cladera ha conclòs: “Amb la pandèmia hem dissenyat ajuts empresarials i per a la ciutadania. Tot això ha estat possible gràcies a la tasca dels regidors i regidores socialistes. Allò que hem aconseguit els socialistes aquests darrers 7 anys ens ha de servir per continuar avançant i frenar la dreta.

A més de la participació de Cristina Narbona i Catalina Cladera, han intervingut a l’acte: d’Arcadi España, secretari de transports, mobilitat sostenible, habitatge i agenda urbana del PSOE; Marc Pons, secretari de transició ecològica justa i preservació de la biodiversitat del PSOE; Gerardo Roger, corredactor de la llei estatal del sòl del 2007-2008 i de la LUIB al 2019; Maria Antònia Garcias, consellera de territori al Consell de Mallorca; Eduard Soriano, secretari de territori i habitatge de l’FSM, Manolo Galán, president de l’Assemblea; Pep Jaume Umbert Pep Gall, batle de Sant Llorenç des Cardassar i Núria Hinojosa, tinent de batle d’urbanisme i habitatge de l’Ajuntament de Manacor.

Leave a Reply