El Ple del Consell de Mallorca aprova una moció conjunta del Grup Socialista per adherir-se a la iniciativa de l’oficina del Parlament Europeu a Espanya ‘On són elles?’

Silvana González: “La moció que avui presentam tracta sobre el compromís i la participació, però, sobretot, justícia i igualtat”

El Ple del Consell de Mallorca ha aprovat, amb 24 vots a favor i 2 en contra, una moció conjunta amb un partit de l’equip de govern i que ha defensat la portaveu adjunta del Grup Socialista al Consell de Mallorca, Silvana González. Aquesta moció té com a objectiu l’adhesió de la institució insular a la iniciativa de l’oficina del Parlament Europeu a Espanya ‘On són elles?’.

‘On són elles?’ és una iniciativa que neix el març del 2018 de la mà de l’Oficina del Parlament Europeu a Espanya amb l’objectiu de visibilitzar la presència de dones expertes a l’espai públic, especialment com a ponents en debats, esdeveniments i conferències sobre assumptes europeus.

La portaveu adjunta del Grup Socialista al Consell de Mallorca, Silvana González, ha declarat que “amb aquesta iniciativa reafirmam el nostre compromís en la lluita per la igualtat real entre homes i dones. Ens comprometem a no participar en cap col·loqui on no hi hagi dones com a ponents”.

González ha comentat que “també volem assegurar la presència de dones en els debats promoguts pel Consell, facilitant la participació de les més joves i de les dones amb algun tipus de discapacitat. Volem que aquest compromís sigui un fet, no únicament una intenció, per això, a través de la direcció insular d’igualtat, es coordinarà el recompte, s’analitzaran les dades i es publicaran els resultats.

“Aquesta iniciativa també enllaça amb la llei d’igualtat entre dones i homes de les Illes Balears on s’estableix que les administracions promouran la presència de les dones de manera equilibrada en diversos àmbits” ha afegit Silvana González.

La portaveu adjunta del Grup Socialista ha conclòs: “aconseguir ser cada dia més a prop de la igualtat real no és una qüestió individual, es tracta d’un compromís col·lectiu i transversal, per això demanam explicar la iniciativa a l’assemblea de batles i batlesses per tal que els Ajuntaments també es sumin a la iniciativa. Volem una Mallorca igualitària, justa, moderna i democràtica”

Consell de Persones Majors

Un altre punt destacat del ple ordinari ha estat el suport unànime del Consell de Mallorca a la posada en marxa del Consell de Persones Majors, un òrgan de participació, consulta i informació facilitarà que la gent gran tengui un paper actiu a les polítiques públiques de la institució insular.

El conseller socialista, Javier de Juan ha destacat que “aquest Consell de Persones Majors serà obert i participatiu, les persones majors han de ser protagonistes d’aquest canvi. El punt de vista d’aquestes persones majors al Consell de Persones Majors serà fonamental per influir en les polítiques que es facin sobre aquest col·lectiu”.

Leave a Reply