El Consell de Mallorca aprova una declaració institucional en defensa dels treballadors i treballadores de Majorica

Tots els partits polítics amb representació al Ple acorden instar el Govern a fer feina conjunta amb el Consell, l’Ajuntament, sindicats i personal de l’empresa per a garantir el manteniment dels llocs de feina i de la producció de l’empresa en Manacor

Tots els partits polítics amb representació al Ple del Consell de Mallorca (PSIB-PSOE, Més per Mallorca, Unides Podem, PP, Ciudadanos, El Pi i Vox) han aprovat avui una declaració institucional en defensa dels treballadors i treballadores de Majorica i del manteniment de la seva administració, producció i comercialització en el municipi de Manacor.

Cal recordar que aquesta empresa ha entrat en concurs de creditors i s’ha obert la possibilitat que sigui venuda a una empresa radicada fora de Mallorca i, per tant, que pugui ser deslocalitzada la seva producció i comercialització. Segons l’informe enviat al jutjat per l’administrador concursal, l’empresa té origen francès i és la que menys llocs de feina garantiria.

Davant aquesta possibilitat, que incidirà de forma molt negativa en el mercat laboral del poble de Manacor i, de manera indirecta, a la resta de la comarca del llevant, el Consell de Mallorca insta el Govern de les Illes Balears a fer feina conjunta amb l’Ajuntament de Manacor, representants sindicals, i amb els treballadors i treballadores de Majorica amb l’objectiu de cercar una solució a aquesta situació.

Andreu Alcover, portaveu del grup socialista, incideix en la importància de fer feina conjunta totes les administracions “per arribar a garantir el manteniment de la producció, comercialització i administració de l’empresa en el municipi de Manacor, així com assegurar el manteniment dels llocs de feina”.

Contra la discriminació racial

Per altra banda, el Ple ha aprovat una moció del grup socialista, Més per Mallorca i Unides Podem per a condemnar el racisme i expressar el seu compromís actiu en la lluita contra la xenofòbia i els discursos d’odi.

El Ple del Consell de Mallorca es compromet, així mateix, a impulsar i donar suport a iniciatives que promoguin el coneixement i els valors de la pluralitat i la diversitat ètnica i cultural que conforma l’actual societat mallorquina.

Leave a Reply