Els i les socialistes de Felanitx denuncien que l’equip de govern es nega a desenvolupar la reforma de l’Auditori

El grup municipal socialista va sol·licitar novament comptar amb unes instal·lacions adequades per a les arts escèniques i recorden que ja hi ha un avantprojecte consensuat amb tots els agents culturals del municipi

El grup municipal socialista a l’Ajuntament de Felanitx ha presentat una moció al Ple, celebrat ahir, per instar l’equip de govern a executar l’ampliació i reforma integral de l’Auditori, que compta amb el suport de tots els col·lectius artístics de Felanitx.

La moció va ser rebutjada per l’equip de govern amb 8 vots en contra.

Els i les socialistes de Felanitx denuncien que l’equip de govern tanqui la porta a millorar les instal·lacions culturals amb l’únic argument que no ho troben prioritari, tot i que l’Ajuntament compta amb els fons necessaris per afrontar la millora.

“Les úniques paraules que vàrem extreure del batle varen ser que més endavant potser es plantegen canviar la coberta, però que no ho tenen clar”, denúncia Xisco Duarte, portaveu del grup municipal socialista.

“De nou ens plantegen tapar forats -afegeix- i no afrontar d’una vegada una reivindicació tant històrica com necessària. No tan sols no varen pressupostar el cost de redacció del projecte, sinó que a més a més, no tenen la intenció de fer-ho, deixant perdre tota la feina feta, i pagada, els darrers anys”

Els i les socialistes de Felanitx defensen la importància de dotar el municipi d’instal·lacions adequades per a les arts escèniques i de donar una resposta definitiva a les reivindicacions dels col·lectius artístics de la localitat, que han reclamat públicament en diferents ocasions, una aposta clara per part del consistori.

Xisco Duarte, explica que “es pot assumir aquesta iniciativa amb els romanents pressupostaris, fixar un calendari d’actuacions i donar així una solució definitiva a aquesta necessitat. L’avantprojecte pressupostava la reforma en 817.113,27 €, quantia de la qual disposa l’Ajuntament”.

Duarte aclareix, així mateix, que aquest espai presenta mancances importants, ja que, entre altres qüestions, “no disposa de camerinos habilitats i condicionats, no disposa de sala tècnica per al control de so i llum, la il·luminació és insuficient i inapropiada i l’acústica és dolenta”.

Entre les propostes d’acord presentades pels socialistes, s’inclou també l’adequació de l’edifici a les normatives vigents, el compliment del CTE (Codi Tècnic de l’edificació) i la seva aplicació en matèries de sostenibilitat, seguretat i accessibilitat.

Recorden, a més a més, que entre 2018 i 2019 es va fer feina en el disseny del projecte i que ja existeix un avantprojecte consensuat amb les entitats i agents culturals del municipi que permetria iniciar les obres de reforma i ampliació aviat.

Leave a Reply