El Consell de Mallorca atorga 200 mil euros a Creu Roja i Banc d’Aliments per finançar la distribució de productes bàsics a Mallorca

A iniciativa del grup socialista s’aprova també un acord per reduir l’actual taxa de temporalitat a l’Administració mitjançant la qual s’instarà al Govern d’Espanya a eliminar la taxa de reposició i a impulsar una reforma urgent de la legislació per facilitar l’estabilització laboral

El grup socialista del Consell de Mallorca mostra la seva satisfacció davant l’aprovació al Ple dels dos acords que permetran finançar amb 200 mil euros els projectes de distribució d’aliments que duen a terme les entitats Creu Roja i Fundació Banc d’Aliments a Mallorca.

Es tracta de dues subvencions nominatives de 100 mil euros cadascuna que s’atorguen des de l’IMAS, a ambdues entitats, per fer front a les necessitats de la població més afectada per les conseqüències de la pandèmia.

El portaveu del grup socialista del Consell de Mallorca, Andreu Alcover, ha destacat la importància de comptar amb administracions que prioritzen les polítiques socials per poder donar resposta a les necessitats de diferents col·lectius i sectors de la població que s’han vist greument afectats per les conseqüències econòmiques de la pandèmia.

En aquest sentit, Alcover recorda que “des del Consell de Mallorca s’estan desenvolupant diversos programes d’ajuts per a famílies, empresaris i autònoms amb una gran agilitat i eficàcia. Ja s’han abonat 23 milions d’euros en ajudes directes als sectors més afectats per la COVID19 i ara es posa en marxa un nou pla d’ajudes de 15,5 M€ amb aportació del Consell, Govern i ajuntaments de Mallorca pel teixit empresarial local”.

L’objectiu principal del projecte de la Fundació Banc d’Aliments és proveir d’aliments a les entitats socials i administracions locals de Mallorca perquè aquestes puguin atendre les necessitats d’alimentació de les persones afectades per la crisi de la COVID-19.

Al cas de la Creu Roja, la subvenció nominativa atorgada pel Consell de Mallorca es destinarà al projecte de sol·licitud d’ajuda bàsica d’aliments i productes d’higiene pels col·lectius més vulnerables.

Per altra banda, cal destacar també l’aprovació al Ple de subvencions nominatives a 16 federacions esportives que atorga el departament de Turisme i Esports. “Una partida de més de mig milió d’euros per contribuir amb l’activitat que desenvolupen aquestes entitats a Mallorca”, explica Alcover.

Moció relativa a la temporalitat en l’Administració

Al Ple del Consell de Mallorca també s’ha aprovat avui una moció a iniciativa del PSIB-PSOE, i amb el suport de Més per Mallorca i Unidas Podemos, relativa a la temporalitat dels treballadors i treballadores al servei de l’administració pública.

Mitjançant aquest acord, la institució insular instarà al Govern d’Espanya a l’eliminació de les taxes de reposició, per tal de poder convocar totes les places vacants i dotades al Consell de Mallorca i als seus organismes públics dependents.

Així mateix, el Ple del Consell de Mallorca instarà al Govern d’Espanya a impulsar amb caràcter urgent una reforma consensuada del Reial Decret 5/2015 sobre l’Estatut Bàsic de l’Empleat Públic per poder abordar aquest problema i donar resposta a la sentència del Tribunal de Justícia europeu.

“És un problema que afecta a totes les administracions públiques d’Espanya i, en bona part, és derivat de la Llei Montoro que va impedir durant anys que se celebressin convocatòries d’ocupació públiques acordes amb les necessitats reals de les administracions i amb els drets dels treballadors i treballadores”, explica Alcover.

Leave a Reply