Els i les Socialistes de Felanitx denuncien la poca sensibilitat i compromís de l’equip de govern municipal davant el benestar animal

L’equip de govern rebutja una moció del PSIB-PSOE felanitxer a la qual s’instava a l’Ajuntament a desenvolupar un reglament amb protocols d’actuació davant els casos d’abandó i maltractament, i davant les necessitats de control i suport a les colònies felines

El portaveu de l’agrupació socialista de Felanitx, Xisco Duarte, assenyala que l’Ajuntament no disposa de cap reglament municipal que garanteixi el benestar animal, ni tampoc cap protocol d’actuació davant els casos d’abandó i maltractament d’animals, ni de control i suport a les colònies felines.

“Els socialistes de Felanitx vàrem presentar una moció que comptava amb el suport dels col·lectius i amants dels animals perquè l’Ajuntament iniciés un procés per revertir aquesta manca de suport al benestar animal, però la moció no va ser aprovada. La majoria de l’equip de govern PP-Pi i el regidor trànsfuga votaren en contra en considerar que no és un tema que precisi cap tractament d’urgència”, denúncia Duarte.

El portaveu del PSIB-PSOE de Felanitx declara així mateix que el regidor responsable d’aquesta àrea no te cap mena de sensibilitat per estar a càrrec d’aquesta cartera i demana al batle que es plantegi la possibilitat de canviar les seves funcions.

“El regidor encarregat de l’àrea va dir que el benestar animal no és una cosa urgent, ni per ell ni per l’equip de govern, i ha declarat que ha fet moltes coses en aquest sentit, cosa que sabem que no és cert, entre altres coses perquè ha estat incapaç d’explicar que és el que havien fet des de la seva regidoria, perquè en realitat no s’ha fet res”, afegeix Duarte.

Els Socialistes de Felanitx demanen poder fer front comú davant mesures importants per a la convivència de tots i defensen que “continuarem treballant allargant la mà als col·lectius i amants dels animals del terme municipal de Felanitx, per a acabar amb l’abandó i maltractament animal i especialment per fomentar una tinença responsable; zero sacrificis; control de les colònies felines i de la cria d’animals… en resum, garantir el benestar animal”.

Recorden, per altra banda, que fa unes setmanes el Congrés dels Diputats va admetre a tràmit la Proposició de Llei de modificació del Codi Civil perquè els animals deixin de ser considerats coses i passin a ser tractats com a éssers que senten. “Arran d’això, el debat sobre la violència que s’exerceix sobre ells està més viva que mai. La nova reforma promet establir les bases perquè la cosificació dels animals deixi de ser una realitat al nostre país”, conclou Duarte.

També volen destacar la contradicció que suposa que el PP hagi defensat al Parlament de les Illes Balears una postura proteccionista totalment contrària a la que defensen els del seu partit a Felanitx.

Recursos addicionals

Leave a Reply