Sóller treballarà per recuperar la gestió pública de l’aigua gràcies a la iniciativa de l’agrupació socialista

El portaveu del Grup Socialista, Jaume Mateu, mostra la seva satisfacció després d’aprovar-se per unanimitat la moció presentada al Ple pel PSIB-PSOE i consensuada amb la resta de grups, la qual permetrà no allargar el contracte de concessió amb l’empresa privada

Els i les Socialistes de Sóller mostren la seva satisfacció per l’aprovació, per unanimitat, de la seva moció presentada al Ple municipal perquè l’Ajuntament de Sóller es posicioni a favor de la possible recuperació de la gestió pública de l’aigua una vegada finalitzat l’actual contracte de concessió.

Tots els grups polítics amb representació a l’Ajuntament de Sóller han votat a favor d’aquest acord en sintonia amb de cada vegada major nombre d’organismes i entitats que defensen que la gestió de l’aigua és un bé comú i un dret humà bàsic, per la qual cosa és incompatible la seva gestió des de l’òptica de l’empresa privada.

El portaveu del Grup Municipal Socialista, Jaume Mateu, recorda que en els darrers anys, han estat nombrosos els casos d’Ajuntaments que han optat per tornar a la gestió pública, demostrant que és possible fer un procés de recuperació de la gestió pública de l’aigua de forma planificada.

L’acord presentat pel Grup Municipal Socialista a l’Ajuntament de Sóller contempla, així mateix, la creació d’una Comissió per l’Aigua, integrada per tots els grups polítics municipals per tal de planificar de forma oberta i participativa el procés de remunicipalització de cara a 2030, incloent la planificació de noves inversions en aigua i clavegueram.

“En el cas de Sóller, el contracte amb l’empresa Aqualia acaba l’any 2030, per la qual cosa ens trobem en un moment idoni per començar a planificar una recuperació de la gestió pública de l’aigua. Cal dissenyar un nou model de gestió que compti amb la participació de tota la ciutadania i tots els partits perquè puguem garantir que aquesta transició es fa de la millor manera possible”, declara el portaveu.

Així mateix, Mateu destaca que “en el cas de Sóller, l’aigua és un element fonamental per al territori, el paisatge i la forma de ser de sollerics i solleriques, que hem viscut des de ben petits en un entorn de síquies, fonts, torrents i eixugadors. Elements que formen part de la nostra memòria com a poble, i  que són una de les claus sobre les quals UNESCO ha reconegut la Serra de Tramuntana com a Patrimoni Mundial. La història de la nostra vall i la nostra cultura no s’entén de cap manera sense la forma com sollerics i solleriques ens hem relacionat amb l’aigua, i com aquest recurs ha estat fonamental per al desenvolupament econòmic i social del nostre poble”.

El portaveu municipal ha agraït la capacitat d’entesa amb tota la resta de partits per assolir un acord que serà molt beneficiós per a Sóller.

Leave a Reply