El Consell de Mallorca deixa perdre un milió d’euros dels fons europeus pel projecte del canal de regates a Alcúdia.

La modificació del projecte que s’ha presentat avui, 10 mesos després d’iniciada la legislatura, descarta incloure l’edifici de formació, gimnàs i vestidors pels esportistes que contemplava el projecte original damunt d’un solar de propietat municipal, que comptava amb finançament dels Next generation europeus. Aquest fet fa que es perdi un milió d’euros del finançament concedit que ara anirà a cost dels ciutadans d’Alcúdia. Els socialistes presenten sengles mocions al Consell i a l’Ajuntament d’Alcúdia per a reactivar el projecte original, i evitar perdre finançament europeu.

El Grup Socialista al Consell de Mallorca presentarà dijous que ve en el ple una moció per que es reactivi el projecte original del canal de regates de l’estany dels Ponts a Alcúdia. Aquesta infraestructura compta amb un finançament concedit provinent dels fons Next generation en la seva convocatòria 2021, i havia de ser un referent per a l’activitat del piragüisme de competició a Mallorca, amb l’adequació de la làmina d’aigua, la construcció de pantalans de sortida i un edifici annex de servei. “No és un èxit de gestió, precisament, renunciar a un milió d’euros per a dur a terme aquest projecte i intentarem que el Consell s’ho repensi i ens faci costat el pròxim dijous en el ple”, ha dit el conseller socialista Andreu Serra.

Aquesta mateixa moció dels socialistes s’ha vist avui al ple de l’Ajuntament d’Alcúdia, i ha estat defensada pel regidor socialista Joan Gaspar Vallori. Curiosament el Consell de Mallorca ha programat per aquest matí una foto per aquest mateix projecte a l’estany dels Ponts a Alcúdia, en una convocatòria que tenia per objecte informar de novetats sobre aquest mateix projecte, després que alguns mitjans s’hagin fet ressò avui de la iniciativa socialista.

Per Vallori, “és una llàstima que es deixi perdre finançament que ve d’Europa per fer aquest canal de regates, que en el seu projecte original no tenia cap cost per als ciutadans de Mallorca”. En el decurs del ple, la batlessa d’Alcúdia ha admès que l’Ajuntament es farà càrrec del cost d’aquest edifici que cau del projecte finançat pels Next generation. Per Vallori, “això és error i per això hem demanat que en el cas que no vulguin tornar al projecte original, no tot el cost de l’edifici recaigui damunt l’esquena dels ciutadans d’Alcúdia, i que hi col·labori el Govern i el Consell”.La moció socialista insta a l’Ajuntament a la cessió del solar municipal per a la construcció d’aquest edifici annex destinat a vestidors, gimnàs i sales de formació per als esportistes.” Després de 10 mesos de legislatura, la ‘solució’ que ha triat el Consell PPVOX i l’Ajuntament PPVOX-UxA ha estat renunciar a un milió d’euros”, ha dit Vallori.

Leave a Reply