El caos a la gestió s’apodera del departament de Turisme del Consell a l’inici de la temporada alta, davant la passivitat de Galmés i Rodríguez.

La portaveu del Grup Socialista al Consell, Catalina Cladera, ha manifestat la seva “preocupació” davant del “caos de gestió” que es viu al departament de Turisme de la institució, davant la passivitat de Galmés i de Rodríguez “que no fan res”. La informació de la dimissió i la marxa de dos funcionaris clau en el servei d’Ordenació i el d’Inspecció i la manca de fermesa en la lluita contra l’allotjament turístic il·legal motiven la queixa dels socialistes. “Galmés està més preocupat en col·locar i fer favors als seus companys de partit que en gestionar el Turisme i la Mobilitat de Mallorca” ha assenyalat la socialista, en un moment clau en l’inici d’una temporada alta turística que posarà a prova tots els ressorts de gestió del Consell, per fer compatible la vida dels residents amb l’arribada dels visitants.

La portaveu socialista al Consell de Mallorca, Catalina Cladera, s’ha mostrat “molt preocupada” davant les informacions que confirmen un “caos total de gestió” en el Turisme i la Mobilitat de Mallorca, dues competències inherents al Consell. Les informacions conegudes avui en referència a la dimissió i la marxa de personal funcionari clau en els serveis d’Inspecció i Ordenació Turística del Consell de Mallorca abonen aquesta sensació de “desgavell organitzatiu” que per Cladera, és totalment imputable a la “manca de gestió de Rodríguez i Galmés”.

Davant de la dimissió del cap de servei d’Ordenació Turística, Cladera ha demanat si hi tenen a veure “les pressions rebudes per donar un tracte de favor al company de partit de Galmés per beneficiar l’agroturisme Sa Vinya d’Andratx”, un negoci del recentment destituït director general de Transparència del Govern de Prohens. Aquesta baixa en un lloc clau a Ordenació Turística s’uneix a la marxa del màxim responsable de Sancions, en un moment de la temporada on es nota un nou repunt de la presència d’anuncis de lloguer vacacional il·legal a les principals plataformes d’internet. Cladera ha reiterat la petició dels Socialistes per la compareixença de Galmés per donar compte d’aquestes qüestions.

Cladera ha criticat durament el Pla de xoc contra l’allotjament turístic il·legal, anunciat per Rodríguez i Galmés ja fa 8 mesos, i del que no hi ha cap resultat palpable a dia d’avui, més enllà del desmantellament del servei insular que l’hauria d’estar posant en pràctica. “És un pla de fum, per que no veiem que el sr. Rodríguez faci res”, ha dit Cladera, que ha responsabilitzat directament el president del Consell de la situació creada i de la manca total de respostes: “A on és el sr. Galmés en aquest tema?”, s’ha preguntat la portaveu socialista.

La proliferació de l’allotjament turístic il·legal, sense cap resposta per part de PPVOX al Consell, unit a les imatges de col·lapse circulatori a les carreteres de Mallorca, com les que avui es publiquen amb el Túnel de Sóller tancat amb 6 kilòmetres de vehicles fent-hi cua per accedir a la Vall, són motius més que suficients que per a què Galmés es posi a fer feina. “La temporada turística ha començat amb molts de problemes, com la saturació turística, els problemes de mobilitat a les carreteres, i no veiem que el sr. Galmés faci res per resoldre la situació”.

“Fa gairebé un any que Galmés governa a Mallorca, i ell es va presentar a les eleccions prometent que desembossaria Mallorca de vehicles, idò ara no veiem cap acció de millora, més aviat al contrari”, ha afirmat Cladera. La única acció clara de Galmés és “adaptar els càrrecs del Consell als seus companys de partit”, en relació al canvi de denominació i funcions de les atribucions de l’antic responsable de la ITV, Rafel Oliver Barros, candidat del PP a Algaida a les eleccions de 2023, i que ara ha passat a ser director insular de Mobilitat i Activitats, segons el canvi publicat al BOIB de dissabte passat. Oliver va ser nomenat director insular d’ITV i Activitats a principi de legislatura, però després de 41 dies al càrrec es va decidir apartar-lo de la gestió de la ITV per mor d’una incompatibilitat amb la seva dedicació professional, precisament com a treballador de l’empresa concessionària de la ITV a Mallorca.

Leave a Reply