El Consell retalla un 25% l’aportació a Joves per la Llengua.

La subvenció nominativa per aquesta associació ha passat de 60.000 a 45.000 euros. Els socialistes alerten de la progressiva retallada de les aportacions del Consell per a entitats que defensen l’ús i la integritat del català a Mallorca. La subvenció es durà al ple de la institució de la setmana que ve, i coincideix amb la celebració del Correllengua 2024, que precisament organitza Joves per la Llengua.

La subvenció nominativa del Consell de Mallorca en favor de Joves per la Llengua en aquest 2024 es rebaixa en un 25%.  La portaveu socialista, Catalina Cladera, ha alertat d’aquesta circumstància després de la celebració de la comissió informativa d’aquest dijous. “Lamentablement es van complint les amenaces de Vox, que el PP accepta dòcilment, d’anar limitant aquestes ajudes a les entitats que defensen la llengua i la cultura, i ara ha tocat als Joves per la Llengua”. L’any 2023 la subvenció aportada a aquesta associació pel Consell de Mallorca va ser de 60.000 euros, mentre la que es proposa enguany és de 45.000 euros. En la tramitació dels pressupostos d’enguany, el grup de Vox va afirmar que els seu objectiu polític és deixar a zero totes les ajudes que reben aquest tipus d’entitats que fomenten i protegeixen la llengua catalana, de cara al pressupost de 2025.

Els socialistes han afirmat que “no ens quedarem de braços plegats cap al desmantellament del sistema de suport a la llengua i la cultura catalana a Mallorca que pretenen PPVOX”. El Consell de Mallorca ha estat sempre “un referent” de suport a la llengua catalana, als seus creadors, i “ara no podem consentir aquest retrocés impulsat per la ultradreta, i una dreta necessitada del seu suport”.  Per això la portaveu socialista  ha fet una crida per a la mobilització social en la manifestació en favor de la llengua que organitza l’Obra Cultural Balear aquest pròxim diumenge: “hem de posar peu en paret i demostrar que no podem acceptar cap més retrocés que posi en qüestió la nostra identitat com a poble”.

La retallada del 25% en l’ajuda que rep Joves per la Llengua coincideix amb la celebració del Correllengua 2024, del qual n’és entitat organitzadora. El Grup Socialista “critica el xantatge que suposa la retallada, com a una forma de limitar la llibertat d’expressió de la societat civil organitzada, amb una entitat que s’ha manifestat de manera molt crítica sobre la política de retrocés sistemàtic del català que ha iniciat PPVOX tant al Consell de Mallorca com al Govern”.

Leave a Reply