El Consell de Mallorca no podrà tornar a celebrar com toca l’Orgull LGTBI fins que Galmés no trenqui amb la ultra-dreta de VOX

El Consell celebra un Orgull LGTBI 2024 amb accions improvisades, banderes insignificants, i dubtes provocats per la dissensió interna en el pacte PPVOX, per que la ultradreta segueix marcant el pas al PP de Galmés. El portaveu adjunt dels socialistes, Javier de Juan ha reclamat que el Consell s’alliberi del jou de la ultradreta, i que pugui tornar a celebrar l’Orgull LGTBI com s’havia fet durant les legislatures dels pactes de progrés a la institució

Només un dia després que el president del Consell de Mallorca, el popular Galmés, rebutgés una oferta de pacte presentada per la portaveu socialista Catalina Cladera, que plantejava millores i acords en diferents àrees del Consell, supeditades al trencament del pacte PPVOX, i l’expulsió dels dos consellers ultradretans del Consell Executiu, es torna a posar de manifest la “incongruència i el desastre institucional” que provoca el feixisme en tasques de govern per als mallorquins.

“Ahir els consellers socialistes els vàrem treure els colors –literalment- a la bancada del PP”, ha dit de Juan, en relació a l’exhibició de diversos símbols de suport al col·lectiu LGTBI durant la segona sessió del Debat de Política General Insular. Galmés no havia mogut fitxa sobre el suport de la institució a l’Orgull LGTBI, i avui s’ha despatxat amb l’exhibició d’algunes banderes petites a façanes de Palau Reial i Misericòrdia, un missatge als perfils institucionals, i una bandera posada com a estora a l’escala imperial del Palau del Consell.

De Juan ha afegit que “Galmés ha decidit que l’Orgull es celebri de portes per endins, com li agrada als seus socis de VOX, en la intimitat. Això ho hem vist amb la bandera que han desplegat a l’interior del Palau Reial, al terra de les escales principals que pugen a la sala de plens”.

“Es tracta d’accions improvisades, sense cap planificació i lògicament, sense cap consens institucional ni convidada a cap acte per la resta de la corporació”, ha lamentat de Juan, que ha acusat Galmés “d’intentar posar un pedaç a una situació que no te cap més altra sortida que el trencament del pacte de govern amb VOX”. Precisament és aquesta influència de l’ideari de VOX el que provoca la indecisió, la inacció o la flagrant manca de decòrum institucional del Consell.

Una situació anàloga a la provocada amb la inexistència d’un pronunciament clar de defensa de l’honor i la memòria d’Aurora Picornell com a Filla Predilecta de Mallorca, després de l’ultratge a què va ser sotmesa la seva imatge en el Parlament de part del seu president, l’ultra Gabriel Le Senne.

Galmés ha trigat 10 dies a condemnar els fets i defensar la figura de Picornell, ho va fer ahir a la segona jornada del ple, després que no en digués res en el seu discurs de dimecres. “En absència de Galmés, els socialistes vàrem recordar i dignificar la memòria de n’Aurora i la de les Roges del Molinar, dimecres, i potser aquest fet va fer reflexionar Galmés, amb 10 dies de retard”, ha afirmat De Juan.

El Grup Socialista lamenta aquesta improvisació en la manifestació del suport oficial del Consell de Mallorca a l’Orgull LGTBI. Una improvisació que ha dut a una absència total d’actes programats, la manca de consens i participació de tots els grups polítics, i finalment una celebració petita, tímida que sembla més adreçada a cobrir un expedient i no excitar massa als ultres que formen part del govern del Consell, que a enaltir la dimensió social de la reivindicació del col·lectiu LGTBI.

Leave a Reply