El Consell no aporta els informes tècnics de seguretat, contaminació i renous per justificar l’increment de velocitat a la Via de Cintura

Quan queda una setmana per a l’entrada en vigor de la nova limitació de velocitat, l’equip de govern PPVOX no ha fet públics els informes que han de justificar el canvi de 80 a 100 km/h. La portaveu socialista, Catalina Cladera, exigeix major transparència al Consell, per decisions “que posen en risc la seguretat dels conductors i dels veïns de la via”.

El Grup de Consellers Socialistes al Consell de Mallorca ha exigit a l’equip de govern PPVOX que “aportin els informes que justifiquen el canvi del límit de velocitat màxima a la Via de Cintura de Palma”. Una mesura que el Consell de Mallorca te previst adoptar el pròxim 18 de desembre.

A finals del mes de novembre, els socialistes van sol·licitar els informes tècnics sobre els que s’ha de justificar la mesura, sense que hi hagi hagut resposta fins a la data.

La SG de la Federació Socialista de Mallorca, Catalina Cladera, ha demanat “major transparència” al Consell de Mallorca, en una decisió política que es justifica en un “relat fals de manca de llibertat que ha generat PPVOX durant la campanya electoral”.

Per Cladera, resulta “molt mal de creure” que un informe tècnic justifiqui que incrementar de 80 a 100 kilòmetres la velocitat màxima a la Via de Cintura provocarà manco accidents, contaminació i renou. “El sr. Galmés va afirmar rotundament que anar a 100 kilòmetres hora no incrementaria els accidents i que tampoc incidia en el renou ni en la contaminació que han de patir els residents a banda i banda de la Via de Cintura, i això cal que estigui basat en informes tècnics, que no ens han mostrat”.

Els socialistes creuen que “l’obscurantisme” de PPVOX te a veure amb la “dificultat” de poder demostrar un “impossible”. Cladera creu “evident” un vehicle que circula a 80 kilòmetres hora en circumstàncies normals “contamina menys, fa menys renou i té menys possibilitats de tenir un accident de circulació amb conseqüències greus”.

Per Cladera, “és ridícul comprovar que pel PPVOX la diferència entre la llibertat i la imposició són 20 kilòmetres hora, però encara és més ridícul veure com intenten fer-nos convèncer que a més velocitat, menys accidents i contaminació”.

Leave a Reply