El Consell de Mallorca abandona el suport a les instal·lacions esportives dels municipis

La renúncia de PPVOX al Consell a mantenir el Pla d’Infraestructures Esportives de Mallorca suposarà problemes per a que els ajuntaments puguin finançar noves instal·lacions o mantenir les ja existents. La portaveu socialista al Consell, Catalina Cladera, i el portaveu municipal a Santa Margalida, Xisco Bergas, recullen el malestar de clubs i usuaris de Can Picafort per les deficiències del pavelló i el camp de futbol municipal

Els usuaris de les instal·lacions esportives municipals d’arreu de Mallorca tindran majors dificultats a partir d’ara per seguir practicant esport. El Consell de Mallorca no ha renovat el Pla d’Infraestructures Esportives per 2024, i només li assigna una partida de 5,2 milions d’euros que es correspon a l’anualitat de 2023 que no han estat capaços d’executar. La decisió és ferma, a l’espera de l’aprovació definitiva del pressupost del Consell per 2024. “És l’inici de la deixadesa del Consell pel manteniment de les àrees esportives dels ajuntaments” ha dit la socialista Catalina Cladera aquest horabaixa durant la visita al camp de futbol i al pavelló municipal de Can Picafort.

Cladera ha recordat que des de 2015 el Consell de Mallorca ha destinat 27 milions d’euros a finançar obres en instal·lacions esportives municipals, a petició de tots els municipis de Mallorca, que han accedit a les ajudes. Ara, l’equip de Govern PPVOX ha decidit renunciar a seguir aquest camí d’ajuda a la pràctica esportiva de base, ja que en el pressupost de 2024 desapareix el Pla d’Infraestructures en vigor fins enguany, “i l’equip de govern ha decidit tombar una esmena socialista al pressupost que proposava mantenir el Pla i dotar-lo amb 10 milions d’euros més”.

L’àrea esportiva de Can Picafort és un exemple d’allò que passarà si el Consell de Mallorca deixa d’invertir en l’esport a l’abast de tots els ciutadans, mentre que els ajuntaments  n poden assumir en solitari totes les despeses de manteniment. El portaveu socialista a Santa Margalida, Xisco Bergas, ha denunciat “el deficient estat de manteniment de les instal·lacions de Can Picafort, on la coberta del poliesportiu presenta infiltracions constants d’aigua i presència d’ocells al seu interior”.

Bergas ha assenyalat que els vestidors del camp de futbol necessiten una “urgent ampliació”, atesa la creixent importància del futbol femení a Can Picafort. Unes millores que tampoc han trobat acollida en els pressupostos de Santa Margalida per l’any que ve.

Cladera i Bergas s’han reunit amb diversos representants de clubs de Can Picafort, usuaris de la instal·lació, dels qui han recollit les queixes i propostes de millora.

“Estem preocupats per que veiem que els municipis poc a poc deixaran de tenir el suport que han rebut fins ara per mantenir i ampliar les instal·lacions municipals per fer esport de base”, ha dit Cladera.

En els darrers 6 anys el Consell de Mallorca va destinar 27 milions d’euros en convocatòries adreçades als municipis des del Consell, per la renovació i el manteniment de les seves zones esportives, així com l’impuls de 142 noves instal·lacions municipals esportives a l’aire lliure a llocs com parcs públics, amb aparells per fer fitness o destinades a la gent gran.

El Grup Socialista al Consell preveu plantejar noves iniciatives per seguir defensant el Pla d’Infraestructures Esportives de Mallorca. “No deixarem que la manca de capacitat de gestió de PPVOX acabin amb el dret de tots els ciutadans de Mallorca de tenir un lloc decent per poder fer esport”, ha conclòs Cladera.

Leave a Reply