L’edifici de l’Ecomuseu es Molinar de Montuïri no rebrà ajuda del Consell en 2024

La portaveu socialista al Consell, Catalina Cladera, i el tinent de batle i portaveu del PSIB a Montuïri, Antoni Miralles, lamenten que PPVOX al Consell hagin ignorat una esmena al Pressupost de 2024 que plantejava destinar 250.000 euros per donar major funcionalitat a l’Ecomuseu i posar-lo al servei del poble

En 2024 es compliran 20 anys des de l’inici d’un projecte a Montuïri que mai ha trobat encaix al municipi. El projecte d’Ecomuseu es Molinar va ser un projecte megalòman de la legislatura de 2003-2007, amb Jaume Matas com a president del Govern, i Gabriel Matas a la batlia de Montuïri, tots dos del PP.

Després de dedicar-li tres milions d’euros, l’Ecomuseu de Montuïri és una infraestructura fallida, que no ha respost mai a la intenció del projecte inicial que no responia a les necessitats reals d’una infraestructura cultural al servei de Montuïri, i a la que avui encara cal seguir cercant utilitat.

Amb aquest motiu els socialistes al Consell de Mallorca han presentat una esmena parcial als pressupostos de 2024, amb la intenció de destinar 250.000 euros de les arques insulars de 2024 per a l’Ecomuseu es Molinar de Montuïri. Un finançament que permetria deixar funcionals les tres sales d’actes de què disposa la infraestructura, situada en un dels punts més alts del centre urbà.

La portaveu socialista al Consell, Catalina Cladera, ha lamentat “que la ceguesa de PPVOX ha provocat que aquesta esmena en positiu hagi estat rebutjada durant el ple d’aprovació inicial del pressupost”. D’aquesta manera, Montuïri i el seu Ecomuseu es Molinar no disposaran de cap ajuda insular, deixant tot el pes del sosteniment d’aquesta gran infraestructura sobre l’esquena d’un ajuntaments amb recursos limitats per a poder-ho fer.

Als 1,6 milions d’euros que va costar la inversió inicial, durant aquests anys s’han hagut de sumar altres 1,4 milions d’euros d’inversió i d’indemnitzacions als antics propietaris del solar, que sumen més de 3 milions d’euros d’inversió per una infraestructura inacabada.

“Després de ser els causants d’aquest forat a les arques públiques, el PP i els seus socis d’ultradreta al Consell han deixat de banda als montuïrers, potser per que ara no tenen la vara a l’ajuntament”, ha afirmat Cladera.

La socialista ha recordat que “PPVOX ha preferit pagar a TIRME 43 milions d’euros de tots els mallorquins abans que pensar en inversions que puguin ser molt més rendibles, en temes com l’Ecomuseu de Montuïri”

“Des del màxim respecte i esperit de servei públic, els socialistes de Montuïri hem intentat que el Consell de Mallorca posi fil a l’agulla per acabar l’adequació d’aquest centre, i que pugui ser aprofitable pels montuïrers”, ha dit el regidor Antoni  Miralles, qui ha refermat el seu compromís en “lluitar per que aquestes instal·lacions puguin tenir finalment un rèdit social, cultural i públic, que en 20 anys no s’ha assolit”.

Leave a Reply