El Consell Polític de la Federació Socialista de Mallorca aprova la celebració de la conferència política per a l’1 d’abril

Catalina Cladera:  “Tenim 121 dies per endavant per guanyar 4 anys més i seguir fent de Mallorca una terra de drets i d’oportunitats per a tots i totes”

El Consell Polític de la Federació Socialista de Mallorca ha aprovat la calendarització dels processos orgànics fins a les eleccions autonòmiques, insulars i municipals. En aquest calendari, s’inclou la convocatòria de la conferència política i la convenció municipal per confeccionar el programa electoral per a les eleccions del maig de 2023. La convenció municipal es celebrarà el pròxim 11 de febrer i la conferència política dia 1 d’abril.

D’aquesta forma, la Federació Socialista de Mallorca encara els pròxims 4 mesos abans de les eleccions de maig d’aquest any. La secretària general de la Federació Socialista de Mallorca, Catalina Cladera, ha comentat que l’objectiu és “seguir fent de Mallorca una terra de drets i d’oportunitats per a tots i totes”.

Cladera ha destacat “la gran implantació territorial” dels socialistes de Mallorca, “estam prop de tancar 50 candidatures socialistes als municipis de Mallorca. Quan vaig entrar com a secretària general dels socialistes de Mallorca vaig dir que el nostre objectiu era arribar a tots els racons de l’illa. De moment, seguim treballant per complir aquesta meta” ha afegit Cladera.

Finalment, Cladera ha assenyalat que “tenim un equip espectacular amb gent molt preparada, tenim uns grans candidats i candidates”. A més, Cladera ha fet incís en què “el millor aval que tenim és la nostra gestió dels darrers 7 anys i mig, hem d’explicar clarament tot allò que hem fet per la ciutadania de Mallorca”.

Proposta de Resolució per garantir la representació de les persones joves en les llistes electorals

El Consell Polític aprovarà també una Proposta de Resolució presentada per les Joventuts Socialistes de Mallorca per garantir la representació de les persones joves en les llistes electorals. L’objectiu és garantir la representació d’un 20% de persones joves (de 18 fins a 30 anys) a les llistes electorals.

La secretària general de les Joventuts Socialistes de Mallorca, Maria Bel Llinàs ha declarat que “els joves sí que estam interessats en política, sí que ens interessa participar. La idea de només lligar els joves amb la festa, ha quedat enrere”. Llinàs ha conclòs que “el PSIB-PSOE ha demostrat estar al costat dels joves, és una bona oportunitat per veure’ns representats a les llistes electorals”.

Proposta de Resolució per mostrar el suport a les mesures preses en matèria de protecció social

Les Joventuts Socialistes de Mallorca també han presentat una Proposta de Resolució per mostrar el suport a les mesures preses en matèria de protecció social per part dels diferents governs, especialment les que són destinades al jovent d’aquesta illa. A més, insten a continuar ampliant aquestes mesures fins que arribi el final de les conseqüències provocades per la invasió de Putin a Ucraïna.

Proposta de Resolució per apostar per una mobilitat sostenible

Per últim, les Joventuts Socialistes de Mallorca, han presentat al Consell Polític de la Federació Socialista de Mallorca una Proposta de Resolució per apostar per una mobilitat sostenible.

Les Joventuts Socialistes de Mallorca han esposat el seu reconeixement a la tasca feta per garantir la gratuïtat del transport terrestre a totes les Illes Balears aquest 2023. A més, han instat a seguir apostant per una mobilitat sostenible amb l’ampliació dels horaris del tren, com s’ha fet fins ara, i a seguir treballant en la integració tarifària, amb Palma i amb la resta de l’illa.

Leave a Reply