El Consell PPVOX imposa la data del 12 de setembre com la Diada de Mallorca falsejant la història per complir un objectiu polític

Els socialistes de Mallorca s’oposen a la iniciativa de l’equip de Govern PPVOX del Consell de Mallorca per forçar el canvi de la Diada de Mallorca, del 31 de desembre al 12 de setembre.  Catalina Cladera, ha titllat la mesura com a una “imposició que falseja la història de Mallorca, mentre que el conseller Javier de Juan ha censurat que el consens del PPVOX per a la mesura es fonamenta en una consulta parcial als ajuntaments i a uns informes d’experts amb una visió alineada a la voluntat política de PPVOX expressada ja prèviament

Els vots socialistes al ple del Consell s’han oposat a la proposta de l’equip de govern PPVOX per tornar a la data del 12 de setembre com  la de la celebració de la Diada de Mallorca. “Hem debatut molta estona per una qüestió que no està entre les prioritats dels ciutadans”, ha afirmat la portaveu socialista Catalina Cladera. A més la socialista ha qüestionat la legitimitat de l’expedient que ha seguit l’equip de Govern per dur a plenari la proposta, ja que “no ha fomentat la participació ni dels ajuntaments, ni dels experts de la UIB, ni dels partits polítics ni de la societat civil”.

Cladera ha assenyalat que PPVOX “ens imposa la data del 12 de setembre per que així ho recollia el seu programa electoral, però l’expedient que han muntat és un nyap”. El conseller Javier de Juan ha afegit en el plenari que “l’equip de govern torna a matar avui aquell ideal d’autogovern i d’un Consell fort com a veritable govern de Mallorca, com va passar amb el Decret de Nova Planta de 1714; la idea que tenen de Mallorca és molt pobra i limitada”.

En quant al procediment de l’expedient, de Juan l’ha contraposat amb el que es va dur a terme fa 8 anys al Consell, precisament per fer el 31D com a data de la Diada, amb una ponència tècnica oberta que va durar un any per emetre un dictamen que després es va aprovar a ple. “Res a veure amb el nyap que han fet ara, amb una consulta a 28 batles de Mallorca que han respost amb decrets de batlia no han passat la proposta ni als seus plens i tres informes que s’han encarregat sense consensuar amb la resta de partits”.

Leave a Reply