Els socialistes critiquen que el Consell apugi la tarifa real de gestió de residus orgànics del municipis fins als 203 €/tn, un 76,5% més que en 2023.

Els socialistes del Consell de Mallorca han votat en contra del punt de l’ordre del dia que ha validat la tarifa de residus sòlids urbans que pagaran els municipis, i que s’ha fixat en 203 €/tn, però que es manté de manera subvencionada en els 115 €/tn actuals a causa de l’aportació directa de 43 milions d’euros de fons del Consell de Mallorca. La portaveu Catalina Cladera acusa Galmés de no haver fet feina per a negociar la tarifa, i haver acceptat la primera que els ha presentat la concessionària.

El Consell de Mallorca ha aprovat avui la tarifa que els municipis pagaran enguany a la concessionària de la gestió dels residus sòlids urbans per 2024. Una tarifa que en el seu cost real serà de 203 €/tn, amb un increment del 76,5% respecte la que està en vigor enguany. Circumstancialment, l’aportació de 43 milions d’euros de recursos propis del Consell, de forma directa, provocarà que la tarifa quedi artificialment en els mateixos 114,9 €/tn en que estava fixada. Però quan aquesta aportació es deixi de produir, la tarifa real serà 203 €/tn, com s’ha aprovat avui, un fet que ha provocat l’oposició total a la mesura dels consellers socialistes.

“Dir que mantenen la tarifa i fer-ho amb una subvenció és dir mentides”, ha afirmat Cladera. La socialista ha lamentat que l’equip PPVOX no hagi fet “allò que hem fet durant la passada legislatura: negociar els diferents components que composen la tarifa, per poder-la moderar”. La portaveu socialista ha acusat Galmés de no haver negociat i d’haver acceptat la primera proposta de tarifa que ha fet TIRME: “és el president qui s’hauria d’haver aferrat”.

Per Cladera l’actual equip de govern PPVOX “o ha pagat la novatada, o no s’entera, han fet el beneit, o un poc de les tres coses”. Davant l’aportació de 43 milions d’euros a les arques de TIRME, Cladera ha dit que són recursos dels ciutadans que els socialistes haguessin destinat a fer moltes altres coses, com es va veure en les nostres propostes d’esmenes als pressupostos de 2024.

 

Leave a Reply