El Grup de Consellers Socialistes demana la convocatòria urgent de la Comissió de Transparència del Consell

El GCS insta a l’equip de Govern PPVOX a restituir immediatament l’accés al del Portal de Transparència i denuncia que l’equip de govern PPVOX incompleix el Codi Ètic del Consell per ometre informació rellevant de la institució a la ciutadania

El Grup de Consellers Socialistes al Consell ha denunciat que tres mesos després de l’inici de la legislatura, l’equip de govern PPVOX no ha estat capaç de fer funcionar el Portal de Transparència del Consell de Mallorca. Aquest apartat web és el lloc on es dona compliment al mandat de comunicació pública de les dades de gestió del Consell de Mallorca, així com les declaracions econòmiques i de patrimoni dels alts càrrecs.

El portal roman inoperatiu des de l’inici de legislatura, i en intentar accedir-hi apareix un missatge de manteniment. La portaveu del GCS del Consell, Catalina Cladera, ha afirmat que el Consell no es pot permetre tenir el Portal de Transparència fora de servei perquè “suposa un incompliment flagrant de la legislació estatal i autonòmica en matèria de Transparència i Bon Govern, i atempta al dret dels ciutadans d’obtenir informació de les institucions”.

Ara mateix els ciutadans no poden accedir a la informació bàsica dels alts càrrecs del  Consell de Mallorca, directors insulars, secretaris tècnics i assessors i càrrecs de confiança, un fet que per Cladera, “vulnera el Codi Ètic de la institució” i demostra “deixadesa de l’equip de Govern” en el compliment de les seves obligacions en matèria de Bon Govern. A part de la informació bàsica dels alts càrrecs, es vulnera el dret a informacions de qualsevol tipus de la institució (petició d’informació, expedients, etcètera).

La portaveu socialista ha instat l’equip de Govern a “restituir de manera immediata l’accés públic al Portal de Transparència, perquè els ciutadans puguin conèixer les dades bàsiques de l’administració d’aquesta legislatura”. El Grup de Consellers Socialistes també demanaran la convocatòria urgent de la Comissió de Transparència, perquè el conseller de Presidència pugui explicar les causes d’aquesta ocultació d’informació delicada per part del Consell de Mallorca. Segons el Reglament Orgànic del Consell, la Comissió de Transparència és l’organisme garant per revisar possibles incompliments del Codi Ètic.

Leave a Reply