El Grup Socialista al Consell de Mallorca es reuneix amb el sector educatiu i presenta una moció per enfortir l’etapa educativa dels 0 a 3 anys a Mallorca

Després de la reunió, la portaveu socialista, Catalina Cladera, ha explicat la necessitat de “reforçar una etapa educativa tan important com és la dels 0 a 3 anys”

El Grup de Consellers Socialistes al Consell de Mallorca presentarà una moció a la sessió plenària del pròxim dijous 14 de setembre per enfortir l’etapa educativa dels 0 a 3 anys a l’illa. La portaveu socialista, Catalina Cladera, ha explicat la necessitat de “reforçar una etapa educativa tan important com és la dels 0 a 3 anys”.

Alguns membres del Grup Socialista al Consell de Mallorca s’han reunit amb representants d’UNICEF, FAPA i l’Assemblea 0-3 per explicar la moció.

La moció presentada pels socialistes insta al Govern de les Illes Balears a “incrementar els recursos destinats al cicle 0-3 anys i a crear més places d’escoletes educatives per apostar fermament perquè esdevingui un cicle de caràcter educatiu com la resta de cicles  i etapes educatives, per tal d’assegurar que tots els infants de les Illes Balears tinguin accés igualitari a una educació de qualitat”.

Per altre banda, la moció cerca promoure el Reglament dels centres d’atenció infantil per a nins i nines de 0 a 3 anys per a l’Illa de Mallorca, mentre no hi hagi places suficients a l’etapa educativa de 0-3 anys,  amb la finalitat d’ampliar les ajudes destinades al cicle 0-3 anys, fomentant les ajudes directes a aquells centres assistencials que es vulguin adaptar al Reglament. Així com, prioritzar la convocatòria prevista amb una partida d’1 milió d’euros per part de l’anterior equip de govern, de manera imminent,  i si escau, destinar el romanent del CIM perquè, l’adaptació sigui més efectiva.

A més, la moció reclama implementar “polítiques que promouen la conciliació de la vida laboral i familiar, atorgant a les famílies el suport i ajudes necessàries per a accedir a les places dels centres d’atenció infantil per a nins i nines de 0 a 3 anys per a l’Illa de Mallorca, ja que no hi ha places suficients d’escoletes educatives”.

Amb aquesta moció també es vol establir col·laboracions sòlides amb institucions educatives, professionals de l’educació i experts en desenvolupament infantil per a dissenyar programes pedagògics que s’adapten a les necessitats específiques dels infants en aquesta etapa crucial.

Finalment, es demana que es compleixi amb la Disposició Transitòria primera d’adaptació dels centres que desenvolupin les activitats regulades, en el Reglament pel qual s’estableixen els criteris d’autorització dels centres d’atenció infantil per nins i nines de 0-3 anys per l’Illa de Mallorca, pel qual disposen de 3 mesos per informar de la seva existència. Així com, l’article 3, punt 4 pel qual el CIM ha de fer públic per WEB el llistat de centres d’atenció infantil, i el dia d’avui encara no tenim constància.

Des del Grup Socialista al Consell Mallorca han posat en valor tota la feina prèvia de l’anterior legislatura i han recordat que el mes d’abril de 2023 es va aprovar, de forma definitiva, el primer Reglament de Centres d’Atenció Infantil de 0 a 3 anys de Mallorca. Per l’elaboració d’aquest reglament, ja es va comptar amb diferents entitats educatives per fer una redacció conjunta.

Leave a Reply