El Grup Socialista al Consell de Mallorca exigeix un pla d’acció contundent contra el turisme d’excessos a l’illa

Andreu Serra: “Demanem que s’apliquin mesures i es facin accions transversals de tots els serveis del Departament de Turisme del Consell per tal d’erradicar delictes tan greus com els dels darrers dies”

El Grup Socialista al Consell de Mallorca lamenta que l’actual equip de govern del Consell format per PP-VOX no es posi al capdavant i treballi conjuntament amb la resta d’administracions per tal de posar fi a situacions tan deplorables com les presumptes violacions i agressions sexuals en grup dutes a terme per part de turistes a les nostres illes els passats dies.

El conseller del Grup Socialista al Consell de Mallorca ha demanat que “s’apliquin mesures i es facin accions transversals de tots els serveis del Departament de Turisme del Consell per tal d’erradicar delictes tan greus com els dels darrers dies i que s’intensifiqui l’acció inspectora per tal d’aplicar el decret d’excessos”.

Els socialistes no han tingut coneixement que l’actual equip de govern hagi posat en marxa cap operatiu conjunt per part de Policia Local, Guàrdia Civil i inspecció turística, tal com es van desenvolupar fins al final de la passada legislatura a les zones de Magaluf i Platja de Palma. Si això és així, els socialistes demanen que es facin de manera immediata durant el que quedi d’agost.

Serra ha afegit que “sobta molt que a les declaracions públiques que han fet des del Consell sols expliquen que estan ‘monitoritzant’ les informacions que surten de Mallorca i aquestes nefastes notícies als mitjans de comunicació internacional, a partir de les agències de comunicació en destí”.

El conseller ha recordat que la passada legislatura, on el partit socialista gestionava l’àrea de turisme, es va signar un  important contracte que permet fer accions de comunicació en positiu del destí. “Exigim un pla contundent comunicatiu que pugui confrontar aquestes notícies que permeti, per una banda, explicar que som una destinació segura i, per altra banda, que tenim tolerància zero a aquestes conductes” ha remarcat Serra.

Per altra banda, els socialistes critiquen que d’ençà que es va constituir el nou consistori no s’hagi reunit el consell assessor de turisme de la Fundació Mallorca Turisme. Demanen que es faci la convocatòria corresponent per tal de poder dur endavant totes les accions promocionals i actuacions de xoc davant la lamentable imatge als mitjans de comunicació dels passats dies de Mallorca.

Finalment, des del Grup Socialista al Consell de Mallorca demanen que es convoqui el Patronat de la Fundació Mallorca Turisme per tal de donar compte de les accions a desenvolupar per aquest pla de xoc comunicatiu. A més de “capacitat de reacció, gestió i treball quan sorgeixen situacions conflictives com les que hem viscut”.

Leave a Reply