Els socialistes de Mallorca condemnen les actuacions del president de la Real Federació Espanyola de Futbol (RFEF), Luis Rubiales i reclamen a l’equip de govern del Consell de Mallorca que també condemni aquests fets

Els socialistes de Mallorca presentaran una declaració institucional al Consell de Mallorca i a diferents Ajuntaments de Mallorca per condemnar aquests fets

El Grup Socialista al Consell de Mallorca ha volgut expressar la seva total condemna a les actuacions del president de la Real Federació Espanyola de Futbol (RFEF), Luis Rubiales, tant a la celebració pel mundial aconseguit per la selecció femenina de futbol (fets coneguts per tots) com per l’actitud que va mostrar Rubiales en la roda de premsa del divendres 25 d’agost.

A part de condemnar els fets, els socialistes de Mallorca reclamen a l’actual equip de govern del Consell de Mallorca (format pel pacte PP-VOX) que també condemni públicament aquests fets. Per això, els socialistes de Mallorca presentaran una declaració institucional al Consell de Mallorca. També ho faran a diferents ajuntaments de Mallorca. A més dels equips de govern, els socialistes demanaran a tots els grups polítics que també es posicionin i es sumin a la declaració institucional.

Els socialistes han remarcat que “el president del Consell de Mallorca, Llorenç Galmés, va demostrar estar molt content a la recepció de Cata Coll i Mariona Caldentey com a campiones del món. No es va llevar la camiseta de la selecció. Ara és el moment de demostrar aquest suport a la selecció que va mostrar i pronunciar-se en favor de les jugadores”.

Des del Grup Socialista al Consell de Mallorca, han afegit que “volem mostrar el nostre suport al moviment feminista i a totes les persones que lluiten per la igualtat de gènere en l’esport i en la societat en general. És necessari que es prenguin mesures per a erradicar la discriminació i el masclisme en totes les seves formes i manifestacions, i que es promogui una cultura esportiva basada en la igualtat i el respecte”.

Finalment, han destacat la “valentia i exemple de superació” de les jugadores mallorquines, Cata Coll i Mariona Caldentey, que són “mostra d’orgull illenc i  han demostrat el seu talent i el seu compromís en el món del futbol femení malgrat les dificultats i les barreres que han hagut d’enfrontar”.

Recursos addicionals

Leave a Reply