Els socialistes de Felanitx proposen crear una mesa de treball per trobar una solució consensuada per les festes de Sant Agustí

Damiana Massutí: “Cal fer una anàlisi profunda de com compaginar la festa amb la seguretat dels participants i per tal que això sigui possible és necessari fer un pla d’autoprotecció que es compleixi i es controli”.

Els socialistes de Felanitx han fet pública la seva proposta davant els fets que es varen viure durant la verbena del passat dia 28 d’agost a Felanitx.

La nit del 28 d’agost el dispositiu que l’Ajuntament havia elaborat va fracassar. Això es va fer evident mesura que entrava la nit i que els recursos eren insuficients per retenir l’allau de persones que pujava a la verbena.

Durant unes quantes hores, centenars de persones botaven les tanques per entrar dins el recinte sense que ningú ho atures.

Durant tota la nit no es va poder garantir la seguretat, i l’equip de govern en cap moment va suspendre la celebració, posant en risc a moltíssimes persones.

Per tant, socialistes de Felanitx els socialistes de consideren que la solució per als pròxims anys no s’ha d’establir d’un dia per l’altre i amb improvisacions, com ha fet la batlessa Catalina Soler anunciant, l’endemà dels fets, les mesures que es duran a terme l’any que ve.

El secretari de general del PSOE de Felanitx, Xisco Duarte i la portaveu socialista a l’Ajuntament, Damiana Massutí, coincideixen dient que “es tracta d’un tema molt sensible pels felanitxers i les solucions que s’adoptin no han de ser fruit de la improvisació d’una sola persona. L’elecció del model de festes més adient ha de ser el resultat del diàleg i la reflexió serena amb la ciutadania, atès que s’ha fet palès que l’actual model ha col·lapsat”.

Davant això socialistes proposen la creació d’una mesa de treball on tinguin cabuda tots els agents implicats: representants de joves, penyes, restauradors, partits polítics, protecció civil, policia, guàrdia civil, tècnics d’emergències i protecció civil del govern, Creu Roja, etc.

Damiana Massutí afegeix, “Cal fer una anàlisi profunda de com compaginar la festa amb la seguretat dels participants i per tal que això sigui possible és necessari fer un pla d’autoprotecció (com es fa a les Festes de Sant Joan de Ciutadella, per exemple) que es compleixi i es controli”.

Finalment, els socialistes conclouen demanant que els responsables depurin les responsabilitats necessàries i al mateix temps els socialistes paren la mà novament a l’equip de govern i a la resta d’agents per trobar una solució raonada i raonable.

Leave a Reply