El Grup Socialista del Consell de Mallorca es suma a una moció per a l’ampliació dels espais públics sense fum

Aquesta moció per donar suport a la lluita contra el càncer de pulmó ha tingut el recolzament de tots els grups polítics amb representació al Consell de Mallorca a excepció de VOX

El Ple del Consell de Mallorca ha aprovat una moció que no ha pogut ser una declaració institucional ja que VOX no s’hi va sumar. Aquesta moció s’ha presentat per donar suport a la lluita contra el càncer de pulmó i per l’ampliació dels espais públics sense fum.

La portaveu adjunta del Grup Socialista al Consell de Mallorca, Silvana González ha declarat que “a les Illes Balears hem estat referent nacional en adoptar la mesura de prohibir fumar a les terrasses a les fases de la desescalada. Aquestes mesures es sumen a més inversió, prevenció e investigació contra el càncer i a la creació d’un departament exclusiu de la Direcció General de Salut Pública del Govern destinat a la prevenció del càncer”.

González ha afegit que “avui promovem aquesta moció que pretén manifestar la necessitat de mantenir i fomentar els espais sense fum. A més, volem mostrar el nostre suport en la recerca del càncer com a instrument imprescindible per fer front a la malaltia”.

A més, la portaveu adjunta del Grup Socialista al Consell de Mallorca ha fet incís en què “volem reconèixer la gran tasca de les associacions i entitats que acompanyen dia a dia les persones afectades per càncer. Amb aquesta moció ampliem els espais sense fum, ho feim a un lloc emblemàtic del Consell de Mallorca, els jardins de la Misericòrdia”.

Declaració d’interès general de l’obra pública de construcció de la planta de compostatge de FORM a Llucmajor.

Un dels punts destacats del Ple celebrat avui al Consell de Mallorca i que s’ha aprovat per unanimitat és la creació d’una planta de compostatge de matèria orgànica a Llucmajor. En total es faran cinc plantes d’aquest tipus a tota Mallorca amb l’objectiu de tractar la matèria orgànica i fer un compost de qualitat i ecològic.

El portaveu del Grup Socialista al Consell de Mallorca, Andreu Alcover, ha valorat positivament aquest punt i ha comentat que “aquest punt ens ajudarà a treballar per la Mallorca de futur que volem. Amb el Pla Mallorca Circular i l’agenda 2030 tenim una oportunitat única per dibuixar la Mallorca que volem pel futur”.

Leave a Reply