La Federació Socialista de Mallorca reconeix la vocació de servei i els valors per la igualtat que representen organitzacions com Creu Roja i Metges del Món o que va representar Maria José Varela

Els Socialistes de Mallorca han entregat el XXI Premi Maria Plaza a les entitats de Creu Roja i Metges del Món. A títol pòstum, a Maria José Varela

La Federació Socialista de Mallorca ha fet entrega del XXI Premi Maria Plaza a les entitats de Creu Roja i Metges del Món per la tasca que varen fer durant la pandèmia amb l’atenció a les dones en situació de prostitució que es veren abandonades i al carrer pels proxenetes.

En representació de la Creu Roja, han recollit el premi Magdalena Gelabert i Manya Doñaque. Belén Matesanz, ha recollit el premi en representació de Metges del Món. Adelia Olmos ha recollit el premi a títol pòstum de Maria José Varela.

A l’entrega, hi ha estat present la Secretària General del PSIB-PSOE, Francina Armengol, que ha volgut de dedicar unes paraules a Creu Roja i Metges del Món “gràcies per ser-hi sempre, sense la vostra feina, les dones en situació de prostitució estarien invisibilitzades. Hem de ser conscients del paper que tenen entitats com aquestes”.

La Secretària d’Igualtat de la Federació Socialista de Mallorca, Nati Francés també ha volgut reconèixer al seu discurs la tasca de Creu Roja i Metges del Món  “heu estat molt importants durant la pandèmia, però també molt abans, quan ningú es preocupava per les dones per les dones en situació de prostitució, allà hi estàveu Metges del Món i Creu Roja.

A títol pòstum, s’ha fet entrega del Maria Plaza a Maria José Varela, que se l’hi atorgar a l’any 2020 però amb la pandèmia no se li va poder entregar. La Secretària General de la Federació Socialista de Mallorca, Catalina Cladera, ha comentat que  “na Maria Plaza estaria molt orgullosa també de que una altra dona valenta socialista que va recollir el seu testimoni de lluita social i reivindicació dels drets de les dones, com na Maria José Varela, rebi avui el seu guardó”.

Cladera ha acabat el seu discurs declarant que “el feminisme és una feina diària per la igualtat, el progrés i la justícia. Això ho tenia molt clar na Maria Plaza. Com sabeu, va ser militant del Partit socialista i d’UGT i va exercir d’apotecària a sa Calatrava de Palma durant tota la seva vida. A la seva farmàcia anava molta gent a curar les seves ferides però també a demanar consell i per això era una dona molt estimada”.

El Secretari General de l’Agrupació Socialista de Llucmajor, Jaume Oliver, ha encetat l’acte i ha agraït a la Federació Socialista de Mallorca que s’hagi triat Llucmajor per celebrar el XXI Premi Maria Plaza “ha estat una setmana molt intensa, des de l’Agrupació Socialista de Llucmajor hem treballat colze a colze amb la Federació Socialista de Mallorca per preparar aquest acte”.

Leave a Reply