El Grup Socialista del Consell de Mallorca posa en valor la creació de 114 nous llocs de feina públics per a la nova residència de Pòrtol

Sofia Alonso: “Avui donam una passa important per posar en funcionament un nou recurs per a la gent gran depenent de Mallorca”

El Ple del Consell de Mallorca ha aprovat al ple ordinari la creació de 114 nous llocs de feina públics s’integraran a la plantilla de professionals que treballaran a la nova residència per a gent gran de Son Caulelles, situada a Pòrtol. La consellera socialista, Sofia Alonso, ha destacat que “avui és un dia important, avui donam una passa important per posar en funcionament un nou recurs per a la gent gran depenent de Mallorca”.

Aquesta nova residència de Son Caulelles a Pòrtol podrà atendre a 100 persones majors “d’aquesta manera, complim amb els requisits del Ministeri de Drets Socials que ens exigeix que les residències siguin més petites. A més, s’exigeix que hi hagi unitats de convivència. Son Caulelles és una aposta molt clara per un nou model de funcionament amb un centre petit organitzat per unitats de convivència de 20 persones. La intenció és que sempre funcionin amb el mateix personal i amb la mateixa carrega de feina” ha declarat Sofia Alonso.

Alonso ha afegit que “l’aprovació d’aquesta relació de llocs de feina és una aposta clara per un model públic de gestió que, després d’aquests dos anys de pandèmia, veim que és més que necessari. En aquesta residència hi haurà 88 habitacions amb règim individual que garantiran la privacitat dels usuaris. Les habitacions arribaran a ser llars. Aquesta residència per nosaltres és un model nou que comença des de zero. Un model d’atenció centrat en la persona”

Noves ajudes a federacions esportives

Un altre dels punts destacats del Ple celebrat avui al Consell de Mallorca és l’aprovació de la concessió de tres subvencions per un valor de més de 43.000€ a les federacions esportives “aquests ajuts directes a l’esport escolar federat s’articulen a través de diferents línies d’ajuda al teixit esportiu, amb el propòsit que les famílies dels joves esportistes de Mallorca en edat escolar se’n beneficiïn” ha comentat el conseller socialista Andreu Serra.

Leave a Reply