El ple de l’Ajuntament de Pollença aprova el pla de suport al teixit productiu pollencí a instàncies de Junts Avançam

En el Ple extraordinari celebrat ahir a instàncies dels grups de l’oposició, a més de la reprovació del batle i la regidora Cerdà, es va debatre i aprovar la proposta que Junts Avançam havia registrat per ser debatuda en el passat ple ordinari de gener i que no es va poder debatre per manca de temps.

La proposta per donar suport al teixit productiu local va tirar endavant ahir per unanimitat. Amb aquesta iniciativa l’equip de govern crearà una estructura amb totes les forces polítiques municipals  i els sectors productius pollencins com ara el del comerç, la restauració, la cultura, els artesans, l’esportiu o el de l’oci per tal de dissenyar un pla d’ajudes directes al sector i posar les bases de la reactivació econòmica a Pollença fortament castigada per la crisi sanitària, social i econòmica derivada de la pandèmia.

Des de Junts Avançam consideram prioritari contactar amb tots els sectors i treballar colze a colze per veure quines necessitats els ha deixat la crisi i com des de l’ajuntament, administració més propera es pot contribuir a la recuperació.

Tot i que aquesta proposta arriba tard, ja que l´equip de govern no ha volgut impulsar-la i l’ha demorat 2 mesos des que es va presentar, exigirem que es doni compliment a l´acord i es convoqui de seguida a les parts per no perdre més temps, ja que la necessitat és palpable en un teixit productiu molt arrelat a l´activitat turística.

L´Ajuntament de Pollença, amb quasi 30 milions de romanent de tresoreria que pot disposar gràcies a l’aixecament de les regles fiscals per part del govern central, hauria d’haver estat el primer a posar-se a disposició de sector productiu local com ja ha fet el Govern Balear amb ajudes directes a empreses, línies de crèdit ICO i ISBA o el  Consell Insular amb paquets d´ajudes als negocis castigats per les restriccions o el govern central amb els ERTO.

L´estímul al comerç,  ajudes a restauració i hotels amb xecs i bons pels consumidors, vals de compra al comerç local, repartiment gratuït de mascaretes i gel a comerços, subvencions a espais culturals i dinamització cultural, catàleg d’establiments emblemàtics, ajudes per lloguer de locals o ajudes directes a autònoms  i empreses locals entre altres mesures seran les que arribaran als pollencins gràcies a l’aprovació d’aquesta iniciativa.

Leave a Reply