El PSIB-PSOE defensa al Senat la construcció del tramvia de Palma, ja que “demostra l’aposta dels governs socialistes pel foment del transport públic”

Susanna Moll: “El Partit Popular no té visió de futur ni planificació per impulsar polítiques de mobilitat sostenible i neta; ja vàrem perdre anys quan el PP governava a Palma i varen eliminar carrils bici i eixos cívics, i deixaren el projecte del tramvia en un calaix”

La senadora del PSIB-PSOE per Mallorca, Susanna Moll, ha defensat en el Ple del Senat les polítiques progressistes per fomentar la mobilitat sostenible i el transport públic que s’està duent a terme a les Illes Balears i, concretament a Palma. Així, Moll ha fet una pregunta al Ple a la ministra XXXXX sobre el nou projecte del tramvia de Palma que rebrà una inversió de 185 milions d’euros de l’Estat en la seva primera.

D’aquesta manera, Moll ha exposat que “el tramvia de Palma unirà l’Hospital Universitari de Son Espases amb l’aeroport i amb la platja de Palma, passant per la ciutat i que iniciarà el seu recorregut a la Plaça d’Espanya de Palma”. “El primer tram del tramvia de Palma començarà a construir-se el 2023 i es preveu que la xarxa de mobilitat estigui totalment integrada de cara al 2027”, ha explicat Moll.

Per la seva part, la senadora socialista ha criticat que “el Partit Popular no té visió de futur ni planificació per impulsar polítiques de mobilitat sostenible i neta”, i hi ha afegit que “els ciutadans i ciutadanes de Palma, ja vàrem perdre anys quan el PP governava i varen eliminar carrils bici i eixos cívics de Ciutat i, també, deixaren el projecte del tramvia de Palma dins un calaix”.

Moll ha recordat que “es tracta d’un projecte que s’ha planificat des del 2007 i s’emmarca dins les actuacions dels governs socialistes a tots els àmbits, tant nacional com autonòmic i municipal”. També, la socialista ha posat en valor que “la presidenta del Govern de les Illes Balears va incloure el tramvia en el 2018, en un pla estratègic de 2019-2026 i que, en desembre va declarar d’interès autonòmic per accelerar la seva tramitació”.

Finalment, Moll ha ressaltat que “amb la construcció del tramvia s’evidencia una altra manera de fer política enfocada en el reforç dels serveis públics, de la mobilitat sostenible, de la cultura, de la recuperació dels espais públics i del foment, per descomptat, del transport públic amb l’objectiu d’unir barris i millorar la vida de la gent a través del transport públic”.

Leave a Reply