El PSIB-PSOE defensa la implantació de l’Agenda 2030 i la promoció dels Objectius de Desenvolupament Sostenible per a Mallorca

El ple del Consell va declarar l’estat d’emergència climàtica a l’illa el passat octubre

El portaveu del Grup Socialista del Consell de Mallorca, Andreu Alcover, ha defensat aquest dimecres la implantació de l’Agenda 2030, creada el 2015 a l’Assemblea General de les Nacions Unides, i la promoció del pla d’acció que es basa en 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) per a Mallorca davant d’una situació d’emergència climàtica, declarada el passat octubre pel plenari de la institució insular.

 

Aquesta iniciativa és una moció que es debatrà al ple del pròxim dijous del Consell de Mallorca que compta amb el suport de Més i Unides Podem. D’aquesta manera, Alcover ha explicat que “els ODS ofereixen un marc d’obligacions clares que ens permetran orientar les prioritats per fer front a aquesta crisi ecològica”. A més, el portaveu ha afegit que “amb l’aprovació inicial dels pressuposts per al 2020, podrem avançar cap a una Mallorca més sostenible social, ambiental i econòmicament”.

 

L’agenda 2030 és un instrument per aconseguir el repte d’un planeta més igualitari i sostenible, amb una planificació estratègica coherent i transversal que permeti retre comptes a la ciutadania de l’actuació institucional davant les evidències científiques avalades per l’informe d’Avaluació Global sobre la Biodiversitat (IPBES) que reconeixen el camí de la reducció de les emissions com a forma per protegir l’existència d’un futur per al planeta.

Un total de 9,8 milions en inversió municipal

 

Alcover també ha valorat l’aprovació en Consell Executiu del projecte de subvencions per actuacions d’inversions de competència municipal pel 2019, més conegut com el Pla d’Obres i Serveis (POS), que compta amb 104 actuacions en obres i inversions a 52 municipis i a una entitat local de Mallorca.

 

Així mateix, el portaveu ha declarat que “els quasi 10 milions d’euros són una demostració més per part del Consell del seu compromís amb els municipis i de seguir fent polítiques progressistes als pobles de l’illa que podran millorar les seves infraestructures”.

 

El ple debatrà el manteniment de l’actual conveni de l’hipòdrom de Manacor

 

El ple ordinari del pròxim dijous dia 12 de desembre debatrà l’acord que permet una passa endavant a l’hipòdrom de Manacor que garanteix la seva continuïtat i potenciació amb el manteniment de l’actual conveni de l’hipòdrom de Manacor entre el patronat de l’Esport de Manacor i la institució insular per la cessió de l’ús dels terrenys i les instal·lacions. A més, Alcover ha explicat que “si queda ratificat aquest acord al plenari, quedarà garantit el trot d’elit a Manacor, una activitat lligada històricament al Llevant de Mallorca”.

Leave a Reply