EL PSIB-PSOE demana explicacions al PP per intentar bloquejar el desplegament dels 140.000 milions d’euros dels fons europeus

Pere Joan Pons: “Ens agradaria saber si la diputada Marga Prohens, que sempre demana explicacions i apunta amb el dit de manera acusatòria, té alguna responsabilitat en aquest vot”

El PSIB-PSOE demana explicacions al PP pel seu vot en contra dels fons europeus en el ple extraordinari d’ahir al Congrés dels Diputats, un fet “que no s’entén des de cap punt de vista i que hauria de preocupar tots els ciutadans de les Illes Balears, amb una forma de fer més antieuropeista i d’extrema dreta que VOX”.

El diputat al Congrés, Pere Joan Pons, ha demanat a l’eurodiputada Rosa Estaràs i la diputada Marga Prohens que expliquin “per quin motiu el principal partit de l’oposició va optar per bloquejar el desplegament dels 145.000 milions d’euros dels fons europeus”.

“Ens agradaria saber si la diputada Prohens, que sempre demana explicacions i apunta amb el dit de manera acusatòria, té alguna responsabilitat en aquest vot”, ha asseverat Pons.

Així mateix, el diputat també ha demanat a Prohens que exposi el full de ruta dels diputats del Partit Popular per les Balears i digui clarament què cercaven provocant aquesta votació, la intencionalitat de la qual és “clara”. “Si demanen unes coses per a les Illes Balears, el primer que haurien de fer és donar sentit als seus vots amb una qüestió tan important com aquesta”.

Pons també ha demanat a Gabriel Company la seva opinió sobre aquest fet, ateses les seves declaracions de dimarts en les quals reclamava a la presidenta Armengol més contundència contra la pandèmia, especialment tenint en compte que si la votació d’ahir s’hagués perdut “la distribució d’aquests 145.000 milions d’euros s’hauria desmoronat”.

Per la seva banda, el senador per Mallorca, Cosme Bonet, ha lamentat que “un partit que ha governat Espanya, que ha estat a les institucions europees defensant els interessos d’Espanya i que ha tengut el suport del Partit Socialista quan l’ha necessitat, ahir es va situar com un dels partits menys europeistes al Congrés”.

El senador per Mallorca també ha demanat al PP que “torni a la moderació i al sentit d’Estat, imprescindibles per treballar per a la superació de la pandèmia, que és el que espera la ciutadania de la política, i no actuacions com la d’ahir, que no s’entenen des de cap punt de vista”.

Pons i Bonet també han volgut posar de relleu la resposta que el Govern d’Espanya ha donat a les Balears per a la lluita contra la pandèmia, essent el govern de l’Estat que més recursos ha destinat a la Comunitat Autònoma en els darrers anys, entre els ERTO, la prestació extraordinària per als fixos discontinus i les bonificacions, els fons europeus, les inversions o el fons COVID no reemborsable. Un còmput que només fins al mes de maig superarà els 2.000 milions d’euros.

Nou període de sessions al Congrés i el Senat

La setmana que ve arrenca a les Corts Generals un nou període de sessions, la prioritat del qual continuarà essent “salvar vides i desplegar la vacunació i els fons europeus”, amb una “agenda en positiu, constructiva i mirant per la superació de la pandèmia, evitar els contagis, acompanyar a qui pitjor ho passa perquè superi les dificultats però també que ampliï els drets i les llibertats de la ciutadania”.

En aquest sentit, al Congrés arribarà la denominada ‘Llei Zerolo’, per a la Igualtat de Tracte i la No Discriminació, impulsada pel Grup Socialista. Es tracta d’una llei que “és més urgent que mai” per combatre qualsevol tipus d’incitacions a l’odi, especialment “dels grups que mesclen invasions, migració, terrorisme i violència”.

A les Corts Generals, en aquest període es debatran lleis tan importants com la de Canvi Climàtic, que permetrà posar fi a les prospeccions petrolieres i la progressiva descarbonització de les Illes Balears, que preveu a la Llei de Canvi Climàtic autonòmica. També la llei de Memòria Democràtica, que consolidarà la feina de la llei de 2007 i anirà en línia amb la feina duit a terme al Govern de les Illes Balears, la llei d’Infància, la Llei d’Igualtat de Tracte i l’aprovació definitiva de la Llei d’Eutanàsia.

Pel que fa a les Illes Balears, Bonet ha explicat que aquest mes de febrer començarà a treballar la ponència d’insularitat al Senat, la qual “pren més importància en aquest context en què les illes necessitarem més suport que mai per part de l’Estat i de la Unió Europea” per superar les conseqüències de la pandèmia.

Source: Actualitat Fedaració Mallorca

Comments are closed