Els Socialistes d’Alaró demanen a l’equip de govern “més compromís per ajudar els negocis a pal·liar els efectes de la pandèmia”

La Portaveu Socialista, Aina Munar, ha lamentat que “l’Ajuntament té capacitat pressupostària per fer molt més del que està fent”, i ha demanat al batle “que escolti les nostres propostes per acompanyar les empreses d’Alaró”.

Els i les socialistes d’Alaró han demanat a l’equip de govern, liderat pel Partit Popular, “més compromís per ajudar els negocis a pal·liar els efectes de la crisi que ha provocat la Covid-19”, ja que “l’acció de l’Ajuntament s’ha caracteritzat, fins ara, per arribar tard i ser insuficient”.

Així ho ha assegurat la portaveu socialista a l’Ajuntament, Aina Munar, després que el plenari aprovés ahir una iniciativa dels socialistes per dur a terme un pla de mesures per acompanyar els sectors econòmics més afectats per la pandèmia.

Això no obstant, Munar ha lamentat que “tot i que la moció va sortir endavant amb l’abstenció de Més i del PP, el batle ja ha admès que no aplicarà alguns dels acords que es vàren aprovar”.

Per exemple, la moció proposava no cobrar la taxa de residus i bonificar la taxa d’ocupació de via pública a tots els negocis que s’han vist afectats per les mesures de protecció, mesura que “el batle ja ha dit que no aplicarà perquè no és possible, tot i que els socialistes seguim defensant que si hi ha voluntat, hi ha fórmules per fer-ho i ens hem ofert a ajudar-los”, ha explicat Munar.

“Des del mes de març, els socialistes demanam que es posi un pla de mesures contundents damunt la taula, però tot el que ha fet l’Ajuntament fins ara ha arribat tard i ha estat del tot insuficient”, ha criticat Munar, que ha emfasitzat que “des del grup socialista hem defensat sempre que l’Ajuntament té capacitat pressupostària per fer molt més del que ha fet, i hem presentat un bon número de propostes que eren viables i encara no s’han aplicat”.

Per això, ha asseverat que “esperam que el batle estigui a l’alçada dels compromisos que va assumir ahir el plenari amb la nostra moció , sumant-se al fons cofinançat amb el Govern, el Consell i els ajuntaments, i escoltant les nostres propostes per dur a terme accions per activar el consum una vegada s’alleugereixin les restriccions”.

“És necessari que totes les institucions estem a l’alçada per donar resposta a la ciutadania”, ha advertit Munar, assegurant que “el Govern i el Consell han complit amb la paraula donada, activant un pla de xoc contundent per estar al costat de les empreses i els treballadors, però és necessari que també des dels Ajuntaments es doni resposta, i en aquest sentit creim que l’equip de govern d’Alaró deixa molt que desitjar”.

Recursos addicionals

Leave a Reply