Els batles i batlesses socialistes refermen el seu compromís per impulsar totes les ajudes que estiguin al seu abast per pal·liar els efectes de les restriccions

L’objectiu prioritari dels socialistes és estar al costat de tothom que ho necessiti i “tirar del carro” de la reactivació econòmica

Els Socialistes de Mallorca han celebrat, de manera semipresencial, la primera Assemblea de regidors i regidores socialistes de Mallorca de l’any, una reunió de treball de la qual s’extreu una idea molt clara: els batles i batlesses socialistes de l’illa refermen el seu compromís més ferm d’impulsar en els seus municipis totes les ajudes que estiguin al seu abast per tal de pal·liar els efectes de les restriccions dictades per frenar els contagis.

Així ho ha explicat la secretària general dels Socialistes de Mallorca, Mercedes Garrido, que ha exposat que aquest és l’objectiu prioritari i immediat dels i les socialistes que formen part d’equips de govern als ajuntaments de l’illa.

“Els socialistes sempre hem defensat el municipalisme, i en aquest moment de crisi econòmica tan important, hem d’estar devora de la ciutadania i de tirar del carro de la reactivació econòmica”, ha emfasitzat Garrido.

En aquest sentit, la socialista ha exposat que durant 2020, els ajuntaments governats per socialistes han destinat més de 32 milions d’euros en ajudes al teixit productiu dels municipis, a les quals s’hi ha de sumar les ajudes que han posat en marxa el Consell de Mallorca i el Govern de les Illes Balears.

Així mateix, Garrido ha insistit en el fet que tots els socialistes i des de totes les institucions “entenem quina és la situació difícil i complicada per la qual estan passant els ciutadans”, motiu pel qual “volem estar al seu costat, fent tot el que està en les nostres mans per ajudar-los a sortir d’aquesta crisi, i tot i que som conscients que les ajudes mai no seran suficients”.

Per la seva banda, la presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, ha explicat totes les mesures que ha posat en marxa la institució insular per ajudar els sectors afectats, i que sumen fins al moment prop de 33 milions d’euros el primer trimestre.

Ja hi ha en marxa un Pla de Xoc a través del qual ja s’han abonat ajudes de 1.500 euros mensuals a 1.500 establiments de restauració en una primera convocatòria. Aquesta setmana s’ha obert una segona convocatòria per a negocis de restauració i partir de demà es podran sol·licitar ajudes a gimnasos i escoles de dansa, i la setmana que ve les del comerç majorista.  A més a més, el Consell i el Govern signaren ahir un conveni d’ajuts directes per valor de 22,5 milions d’euros.

Cladera ha volgut traslladar així el missatge que “els socialistes sempre estam i estarem al costat de la gent quan sigui necessari, i així ho estam demostrant des de les administracions en les quals governam”, per realçar el fet que “durant aquest primer trimestre, els socialistes estam impulsant i fent gestionar ajudes per valor de 50 milions d’euros des de les diferents institucions”.

La presidenta del Consell també ha volgut posar l’accent en el fet que “mentre hi hagi restriccions, hi haurà ajudes”, ha recordat que “les administracions estam fent un esforç sense precedents, mobilitzant tots els recursos de què disposam, per no deixar ningú tot sol”.

Sense salut no hi haurà economia

Garrido també ha volgut mostrar tot el seu suport “rotund” a les mesures per frenar els contagis que ha dictat el Govern de les Illes Balears. “Entenem que són dures i complicades, però estam passant un moment sanitari molt difícil i sense salut no hi haurà economia”, alhora que ha volgut remarcar especialment “tot el suport i la nostra comprensió als afectats”.

Per la seva banda, Cladera ha demanat responsabilitat davant una situació molt complicada a nivell sanitari.

Leave a Reply