El Senat, a instància del Grup Socialista, dona suport a la candidatura de Mallorca com a Observatori de Turisme Sostenible de l’OMT

La Comissió d’Indústria, Turisme i Comerç del Senat aprova per unanimitat la moció presentada pel senador socialista Cosme Bonet, perquè Mallorca formi part de la xarxa internacional d’Observatoris de Turisme Sostenible

La Comissió d’Indústria, Turisme i Comerç del Senat ha aprovat avui, per unanimitat, la moció presentada pel senador per Mallorca del Grup Parlamentari Socialista, Cosme Bonet, perquè la cambra doni suport a la candidatura de Mallorca Observatori de Turisme Sostenible dins de la xarxa internacional d’Observatoris de l’Organització Mundial del Turisme (OMT).

Bonet ha explicat que, a través d’aquests Observatoris de Turisme Sostenible, l’OMT té com a objectiu secundar i facilitar la connexió entre destins compromesos amb un model de turisme sostenible, fomentant la pràctica del turisme sostenible a escala local i global.

“Aquest observatori suposarà una eina més per abordar un canvi de model sense renunciar al turisme, apostant perquè sigui més estable, més segur, modern i de qualitat”, ha expressat el senador per Mallorca.

Així mateix, Cosme Bonet ha destacat que formar part d’aquesta xarxa internacional “ens permetrà gestionar amb més dades i millor informació l’impacte econòmic, social i mediambiental que té el turisme a l’illa de Mallorca”.

Amb tot això, el senador per Mallorca ha afegit que es podran enriquir els elements de presa de decisions.

I gràcies a les sinergies generades i l’aprenentatge cooperatiu impulsat per l’Observatori, “ens permetrà dissenyar polítiques i estratègies basades en criteris irrenunciables per a la nostra terra com són el desenvolupament sostenible, l’aprofitament constant dels avanços tecnològics i la cura del nostre patrimoni”.

Per la seva part, Susanna Moll, vicepresidenta primera de la Comissió d’Indústria, Turisme i Comerç del Senat, ha destacat que “Mallorca és el lloc idoni per aquest observatori, ja que és destí turístic de primer ordre, amb milions de turistes cada any, amb un territori i uns recursos limitats i amb una gran part de la població ocupada en el sector”.

Moll ha defensat així mateix que l’illa serà un observatori ideal “per a extrapolar conclusions i arribar a una major justícia social i a un creixement econòmic sostenible i equitatiu”.

Cal recordar que el 24 de juliol de 2020, el Consell de Mallorca va presentar públicament la candidatura de Mallorca per a convertir-se en Observatori de Turisme Sostenible de la xarxa de l’OMT. Amb la seva incorporació Mallorca es convertirà en el trenta-dosè observatori mundial i el tercer del nostre país.

Leave a Reply