Els batles socialistes de Mallorca critiquen la manca de rigor i serietat del Govern per anunciar la gratuïtat a l’educació 0-3 anys “sense pressupost ni reglaments d’aplicació”.

Primera convocatòria de l’Assemblea de Batles i Batlesses de Mallorca de la legislatura, en la qual el batle d’Inca Virgilio Moreno n’ocuparà la vicepresidència durant els dos darrers anys del mandat.

 Els socialistes de Mallorca estan representats a l’Assemblea per les primeres vares d’Inca, Artà, Santa Eugènia, Puigpunyent, Algaida, Pollença i Consell.

Els batles dels set municipis de Mallorca que tenen batle o batlessa socialista han coincidit, dins del marc de l’Assemblea de Batles i Batlesses de Mallorca, en demanar al Consell empara davant del Govern per aconseguir major concreció per aplicar l’anunciada gratuïtat de l’etapa educativa 0-3 anys a tots els municipis de Mallorca.

“Hem demanat al Consell que faci arribar al Govern que els tots municipis necessitem saber com es podrà cobrir la nostra xarxa assistencial” de la qual depenen els centres educatius municipals de 0-3 anys. “És un tema que ens afecta a tots els batles i batlesses”, ha dit Urraca “i tenim molts de dubtes i consultes que hem de resoldre” abans del mes de setembre en què s’inicia el nou curs.

El batle de Santa Eugènia i portaveu socialista a l’Assemblea, Josep Lluís Urraca, ha alertat de la “impossibilitat que tenim tots els municipis de Mallorca” per aplicar una norma que ha anunciat el Govern per bonificar a les famílies el cost de l’etapa educativa 0-3 anys. Un anunci realitzat sense conèixer les condicions d’aplicació de la norma ni les seves repercussions econòmiques.

L’anunci del Govern per ampliar la gratuïtat actual de l’etapa educativa de 2-3 anys fins els 0-3 anys “no disposa de pressupost ni de reglaments d’aplicació”, i per tant en aquestes condicions és impossible garantir a les famílies que des del mes de setembre es podrà bonificar, “per que els ajuntaments de tots els colors polítics no sabem com hem d’actuar”.

Virgilio Moreno escollit vicepresident de l’Assemblea

A la sessió de l’Assemblea de Batles i Batlesses de Mallorca, a la qual hi ha assistit la portaveu del Grup de Consellers Socialistes del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, s’han escollit els membres de la mesa. El batle d’Inca, Virgilio Moreno en serà vocal els dos primers anys de legislatura, i passarà a ser-ne el vicepresident durant els dos darrers, segons l’acord unànime que s’ha conegut avui.

Leave a Reply