Els Socialistes d’Alcúdia exigeixen a l’Ajuntament que continuï amb el projecte de creació del centre integrat d’FP en reparacions d’embarcacions nàutiques

El Grup Socialista a l’Ajuntament d’Alcúdia ha presentat una moció perquè l’Ajuntament no renunciï a aquest projecte estratègic pel municipi

El Grup Socialista a l’Ajuntament d’Alcúdia ha presentat una moció per exigir a l’Ajuntament que continuï amb el projecte de creació del centre integrat de Formació Professional en l’àrea de reparació d’embarcacions nàutiques al Port d’Alcúdia.

La portaveu del Grup Municipal Socialista, Bàrbara Rebassa ha explicat que “és un projecte estratègic i fonamental per Alcúdia. És un sector que ha anat creixent molt a aquests darrers anys i necessitem joves que es dediquin a aquest sector”.

Rebassa ha fet incís en què “és inconcebible que aquest projecte estigui aturat des de fa un any. Des de 2017 els governs progressistes hi van fer una gran feina a les anteriors legislatures per tenir tots els permisos en regla i posar en marxa aquest centre”.

El secretari general dels socialistes d’Alcúdia, Joan Gaspar Vallori, ha comentat que “aquest projecte té un cost total de 5 milions d’euros, dels quals una part important està finançada (ja està assignat) amb l’impost de turisme sostenible i els fons de transició justa. Però, per la part que queda per finançar, exigim al govern balear que reservi una part del pressupost de 2025 per a la construcció d’aquest centre”.

Vallori ha afegit que “quan parlam de diversificació, parlam d’això. És un projecte necessari per Alcúdia, sent un municipi costaner. És una sortida professional que pot donar feina a molt de mallorquins i mallorquines. El projecte està aprovat i té els informes favorables de la conselleria. El que queda és licitar”.

Per la seva banda, el diputat socialista, Llorenç Pou, ha destacat que “és un projecte molt ambiciós, són unes instal·lacions de més de 2400 metres quadrats totals, amb més de 1000 metres quadrats de tallers que permetrien donar formació cada any a més de 200 persones”.

Finalment, Pou ha recordat que “el govern de Francina Armengol durant dues legislatures va apostar per la Formació Professional i ho va fer ampliant places i apostant per les infraestructures. Es va fer molta de feina amb l’anterior equip de govern de l’Ajuntament d’Alcúdia per fer aquest centre de formació nàutic que és important per donar cobertura a  aquest sector estratègic a tota la zona nord de Mallorca”.

Leave a Reply