Els Socialistes d’Andratx denuncien l’actitud del Partit Popular a l’abandonar el plenari, una participació que costarà als andritxols prop de 2.000 euros

Toni Bordoy: “Els regidors i regidores del   PP d’Andratx han decidit abandonar el plenari, 20 minuts després de començar, perquè volien fer el ple de forma telemàtica tot i saber que el reglament no ho recull”

El Secretari General dels Socialistes d’Andratx, Toni Bordoy, ha denunciat públicament l’actitud “infantil” dels regidors i regidores del Partit Popular, ja que han abandonat l’hemicicle del plenari 20 minuts després de començar, una participació que costarà a la butxaca dels andritxols i andritxoles prop de 2.000 euros.

D’aquesta manera, Bordoy ha explicat que “els regidors i regidores del Partit Popular varen exigir posposar el plenari de l’Ajuntament d’Andratx o fer-lo telemàticament, perquè una regidora del Partit Popular no podia assistir presencialment a causa de motius personals”.

El socialista ha recordat que “els plenaris de l’Ajuntament d’Andratx es varen poder celebrar de forma telemàtica emparats per l’Estat d’Alarma a causa de la pandèmia mundial de la COVID-19”. No obstant això, i una vegada suspès l’Estat d’Alarma, el reglament municipal exigeix que els plenaris siguin presencials.

Així mateix, el socialista ha exposat que “segons el reglament, la convocatòria del ple ha de ser en la forma legalment establerta, que és la presencial, i al ROM de l’Ajuntament d’Andratx no es contempla, ni es regula, cap possibilitat d’autoritzar la participació no presencial o telemàtica”.

També, Bordoy ha aclarit que “es podria contemplar l’opció de fer els plenaris telemàtics, a condició que pogués ser aplicable la circumstància de greu risc col·lectiu, o prèviament es modificàs el reglament per aquest tipus de situacions”. Una normativa que es va notificar a la regidora afectada, segons assegura el secretari general.

Els Socialistes d’Andratx han ressaltat que l’actitud del Partit Popular és una falta de respecte pels ciutadans i ciutadanes d’Andratx que han decidit abandonar el plenari per una enrabiada”, així han defensat que mentre els i les socialistes treballam pels interessos dels andritxols i les andritxoles, el PP tan sols ni compleix amb les seves obligacions com a regidors.

Leave a Reply