Els socialistes de Felanitx aconsegueixen que els pressuposts 2023 de les Illes Balears incloguin una partida per l’inici de la construcció de l’Hospital de Felanitx

Al mateix temps, denuncien la deslleialtat cap als felanitxers després que, tant el Pi com el PP, hagin vetat i votat en contra dels pressuposts de la comunitat autònoma que recullen la inversió tan desitjada per Felanitx

L’Agrupació Socialista de Felanitx ha fet possible que s’inclogui una partida en els pressuposts del 2023 de les Illes Balears destinada a l’inici de la construcció de l’Hospital de Felanitx. Els socialistes denuncien la deslleialtat cap als felanitxers després de la votació en contra del PP  i el Pi als pressuposts que recullen aquesta inversió. Ambdós partits han presentat esmenes a la totalitat dels pressuposts pels comptes del 2023 per les Illes siguin retornats. Tot i el vot en contra del PP i Pi, les comptes continuaran tramitant-se, gràcies als vots favorables dels partits que formen el govern autonòmic.

Els socialistes de Felanitx denuncien la tardança per part de l’Ajuntament per facilitar l’inici de les obres de l’Hospital “no han fet els deures a temps, ja que a hores d’ara encara no ha dotat de serveis els terrenys on es construirà l’edifici”. La dotació és la passa més important que ha de desenvolupar l’Ajuntament per a la construcció de l’Hospital. La redacció del projecte estava previst que estigues enllestit a finals de 2020 i que el 2021, s’executarien les obres per fer arribar el clavegueram, l’aigua, l’electricitat, entre altres serveis necessaris per a la posada a punt de l’edifici, però el batle no ha complert amb els terminis.

El Govern de les Illes Balears, si l’Ajuntament compleix el que està previst, l’any 2023 farà l’adjudicació de les obres i començarien el mateix 2023, tal com recullen els pressuposts de la comunitat autònoma per aquest any. El procediment s’ha allargat, especialment per la pandèmia i la tardança de l’Ajuntament en la cessió dels terrenys, però sobretot per la dotació de serveis no realitzada.

Xisco Duarte, portaveu i secretari general dels socialistes de Felanitx, explica que “aquest vot en contra del PP als pressuposts de la comunitat autònoma pel 2023 que inclouen els doblers necessaris per a la construcció de l’Hospital no fan més que corroborar que l’equip de govern PP-Pi i trànsfuga continuen posant obstacles a què l’Hospital es pugui fer en els terminis prevists” i amb això “voten en contra del projecte més important pel municipi, i la inversió més gran pressupostària que farà el govern al nostre municipi el 2023” ha conclòs.

Els socialistes de Felanitx recorden que el PP de Catalina Soler va fer maniobres perquè l’Hospital no es construís a Felanitx, prioritzant fer-ho a Petra per fer content a Martí Sansaloni (exconseller de Salut). A més, han expressat la seva preocupació perquè PP a Felanitx continuï posant traves a aquest projecte tan estratègic pel municipi “suplicam al batle que deixi de posar bastons a les rodes al Govern i Consell i agilitzin al màxim aquest tema, perquè és prioritari per tots, però sobretot pels usuaris del sector llevant- migjorn”.

Els pressuposts inclouen, a més de la citada inversió per a l’inici de la construcció de l’Hospital a Felanitx, la construcció del nou CEIP Felanitx amb una inversió d’1,12 milions d’euros, la millora de l’Estació Depuradora d’Aigües Residuals (EDAR) de Felanitx amb 2,23 milions d’euros d’inversió, el projecte per augmentar el reg amb aigües regenerades de Porreres i Felanitx per un valor d’1 milió d’euros, la redacció del projecte  de conducció pel subministrament d’aigua en alta de Manacor, Felanitx, Campos, Santanyí i Ses Salines o la compra de nou sòl industrial a Felanitx per valor de 370.305,66 €.

Leave a Reply