Els batles socialistes de Mallorca posen en valor els pressuposts del Consell de Mallorca per a 2023 a l’Assemblea de batles i batlesses

En la trobada de batles i batlesses de Mallorca s’han posat en comú diferents punts com les mesures del Consell de Mallorca per fer front a la crisi econòmica o les actuacions del Pla d’Acció per l’Energia Sostenible i el Clima

Diferents batles i batlesses socialistes de Mallorca han participat en l’Assemblea organitzada pel Consell de Mallorca per explicar i posar en comú diferents punts com els pressuposts de la institució per a 2023, l’exposició de mesures del Consell de Mallorca per fer front a la problemàtica derivada de la crisi econòmica o la signatura del conveni d’Obres de Competència Municipal i el conveni del Pla d’Acció per l’Energia Sostenible i el Clima.

En l’Assemblea, hi ha participat el vicesecretari general territorial de la Federació Socialista de Mallorca i batle de Marratxí, Miquel Cabot, que ha destacat que els pressupostos presentats pel  Consell de Mallorca són bons perquè “estan enfocats en millorar la vida de les persones, que és per el que fem feina els socialistes”. A més, Cabot ha comentat que “són uns pressuposts molt municipalistes, centrats a ajudar a tots els municipis de Mallorca”.

Pla d’Acció per l’Energia Sostenible i el Clima (PAESC)

A l’Assemblea de batles i batlesses de Mallorca celebrada avui s’ha signat el  conveni del Pla d’Acció per l’Energia Sostenible i el Clima 2022-2023, que permet als municipis dur a terme una sèrie d’actuacions per avançar cap a la sostenibilitat mediambiental i l’eficiència energètica.

El portaveu del PSIB-PSOE i batle de Calvià, Alfonso Rodríguez, ha remarcat que avui a l’Assemblea de batles i batlesses s’han signat convenis molt importants relacionats a l’activitat cultural, instal·lacions esportives o plans d’eficiència energètica. Sobre l’eficiència energètica, Rodríguez ha declarat que “les ajudes supramunicipals ens permeten, el cas de Calvià, per exemple, la migració a LED de l’enllumenat públic”.

Pla d’Obres i Serveis (POS)

 Avui també s’ha signat el conveni del Pla d’Obres i Serveis 2022-2023. La batlessa socialista d’Algaida, Maria Antònia Mulet, ha destacat que “aquestes inversions ens han permès millorar l’accessibilitat d’alguns carrers del poble així com l’eficiència energètica. Ara tenim un projecte de millora el passeig que va cap al cementiri”.

 Instal·lacions Esportives

Un altre dels temes destacats de l’Assemblea de batles i batlesses ha estat la signatura dels convenis de les subvencions d’equipament per a la pràctica d’activitat física i esportiva a l’aire lliure.

La secretària general de l’Agrupació Socialista de Son Servera i batlessa del municipi, Natàlia Troya, ha explicat algunes millores en instal·lacions esportives que s’han fet al municipi com “la renovació de la caldera del Poliesportiu Es Pinaró o la instal·lació de llums LED per il·luminar el camp de futbol”.

Leave a Reply