Els Socialistes de Felanitx denuncien l’opacitat de l’equip de govern i la falta de seny davant l’organització de les Festes de Sant Agustí

El portaveu, Xisco Duarte mostra la seva preocupació per la gestió de les festes patronals d’enguany amb l’actual incidència de la Covid-19 i lamenta que no s’hagi tengut en compte els residents

Els socialistes de Felanitx denuncien la falta de transparència de l’equip de govern municipal davant l’organització de les Festes de Sant Agustí i lamenten que s’hagi fet una gestió de la programació sense comptar amb els representants de l’oposició i sense tenir en compte les necessitats reals dels felanitxers i felanitxeres.

“Han convocat la Junta de portaveus per informar-nos amb només 48 hores d’antelació, impedint la nostra participació i demostrant una vegada més l’opacitat amb la qual funciona aquest equip de govern. A hores d’ara, no sabem res de com serà l’inici de les festes, ni tan sols el seu format, si és d’assegut o de dret, ni qui controlarà l’aforament, qüestions que ens preocupen molt en aquests moments que seguim amb una incidència alta de contagis”, expressa Xisco Duarte, portaveu dels socialistes de Felanitx.

Duarte recorda que “l’any passat es varen suspendre tots els actes amb una incidència menor i encara que la vaccinació va a molt bon ritme, la situació ens demana cautela i molta precaució. A la resta de municipis de Mallorca s’ha reduït el programa de festes i s’han evitat actes que puguin posar en risc les normes sanitàries. A Felanitx, en canvi, amb improvisació del darrer moment, els que governen han decidit tirar la casa per la finestra i organitzar actes com si la pandèmia no formes part del nostre dia a dia”.

En aquest sentit, l’Agrupació Socialista de Felanitx lamenta el cost tan elevat que tindran les festes patronals enguany, en plena pandèmia, que suposaran una despesa de més de 130.000 € a les arques municipals.

“Ens preocupa molt aquesta tudada de

doblers en un moment que demana precisament estalvi i contenció de la despesa, centrats en la recuperació econòmica i en donar suport als sectors més afectats. En un any, l’Ajuntament ha gastat més de 5 milions d’euros i, la gran majoria, en coses supèrflues que no s’ajusten al moment que estam patint. Creiem que aquest no era un any per a fer aquesta despesa en festes”, afegeix el portaveu.

Per altra banda, els socialistes denuncien “la pèssima gestió que s’ha fet respecte a l’entrega d’invitacions per assistir als actes i actuacions. No tan sols ha estat un desgavell organitzatiu i logístic, sinó que a la vegada hi han provocat que es crearan focus de contagis innecessaris convocant la gent presencialment per obtenir les seves invitacions, que va produir tres dies de cues amb moltíssima gent. Les entrades presencials es varen esgotar als primers dies i les digitals, hores després, tot i que la gran majoria de persones denuncia la fallada de la plataforma per aconseguir entrades”, expliquen.

Per a concloure, els Socialistes de Felanitx lamenten “la gran errada de no reservar un nombre d’invitacions exclusives pels felanitxers i felanitxeres i apostar, com sempre s’havia fet, per certa discriminació positiva per a garantir que els veïns i veïnes poguessin gaudir de les seves festes patronals sempre tan concorregudes. Aquesta vegada, l’accés als concerts és obert a tothom, on qualsevol pot obtenir les invitacions independentment d’on siguin, això ha provocat les queixes de la gran majoria de residents que s’han quedat sense localitats. Felanitx paga la festa a tothom i deixa a fora als felanitxers i felanitxeres”.

Leave a Reply