Els socialistes de Felanitx expressen la seva preocupació davant la indemnització milionària que haurà d’assumir l’Ajuntament davant la sentència del Suprem sobre la zona verda de Portocolom

Xisco Duarte, portaveu del grup municipal socialista, lamenta que els ciutadans de Felanitx “siguin representats per uns gestors que prioritzen el clientelisme per sobre de l’interès general i que deixen una herència de deute pels anys vinents”

L’Ajuntament de Felanitx haurà de pagar indemnització als propietaris de la parcel·la de Portocolom per haver-la declarat no urbanitzable. Una quantia 5,2 milions d’euros, a la que s’hauran d’afegir 500 euros diaris d’interessos generats i que previsiblement rondarà els 8 milions d’euros.

El portaveu dels socialistes de Felanitx, Xisco Duarte, aclareix que “avui s’ha fet públic que el Tribunal Suprem no ha admès, ni a tràmit, el darrer intent de l’ajuntament per no fer front a la milionària indemnització derivada d’aquesta sentència”.

Duarte explica que “ara mateix, l’Ajuntament no disposa de la quantitat necessària fer front a aquesta despesa. Després d’un any que l’equip de govern del PP, el Pi i el regidor trànsfuga, han centrat la seva gestió econòmica en el malbaratament dels doblers públics. La falta de planificació i execució, modificant el pressupost en més de 7,8 milions d’euros provinents del superàvit i augmentant a màxims la despesa corrent, que com a resultat han deixat el calaix municipal buit”.

Els socialistes incideixen que 2020 va tancar amb un superàvit de 9,8 M € fruit de la bona gestió municipal dels darrers cinc anys.

“Eren estalvis que ara permetrien a l’Ajuntament afrontar amb fortalesa econòmica la previsible sentència a zona verda de Portocolom. Ara, amb les arques municipals eixutes, s’haurà de recórrer al deute per fer front a la sentència”, assenyala Duarte.

“Els ciutadans de Felanitx no mereixen uns gestors que prioritzen el clientelisme per sobre dels interessos dels felanitxers i felanitxers i que deixen una herència de deute pels anys vinents”, conclou.

Leave a Reply