Els socialistes de Felanitx lamenten que la mala gestió de l’àrea d’Urbanisme impedeix iniciar la construcció de la nova escola el 2022

L’Ajuntament no ha fet arribar la documentació requerida a la Conselleria d’Educació quan fa nou mesos que disposa dels terrenys

Els Socialistes de Felanitx denuncien la falta d’interès de l’equip de govern municipal davant la construcció de la nova escola que necessita el municipi.

Xisco Duarte, portaveu de l’agrupació socialista municipal, assenyala que aquesta infraestructura tan necessària i reclamada “continua retardant-se per la nefasta gestió del batle, encarregat de l’Àrea d’Urbanisme i del seu equip de govern, que demostrant una total falta de compromís han aconseguit que la construcció de la nova escola ja no es podrà iniciar dins el 2022″.

Duarte explica que, el passat mes de març, l’Ajuntament de Felanitx adjudica el solar per a construcció de la nova escola, uns terrenys de 8.220 metres quadrats, situats al carrer Manacor, entre l’inici del camí de Son Proenç i la carretera de Portocolom.

L’Ajuntament es va comprometre a agilitzar tot el procés de compra i de tramitació necessària per posar els terrenys a disposició del Govern i a presentar-ho per a la seva aprovació al Plenari.

“Però, nou mesos després, encara no s’ha produït. També s’havia d’encarregar del cost de la dotació de serveis i per això es precisava un projecte que fins fa uns dies no havia entrat dins el consistori”, explica Duarte.

La Conselleria d’Educació, després de mesos de tardança, va registrar a finals del mes de setembre un llistat de documents necessaris per poder continuar el procés (Informe de recursos hídrics; Plànol topogràfic en format digital georeferenciat; el projecte d’urbanització i de dotació de serveis aprovat; i el certificat acreditatiu de la inclusió del solar en l’inventari de béns i drets municipals, entre d’altres).

A hores d’ara l’Ajuntament no ha fet arribar la documentació requerida, tan sols ha presentat un escrit amb la voluntat de posar en disposició de la conselleria els terrenys.

“El que havia de ser un tema i una necessitat tan important per al nostre municipi s’ha convertit en un lamentable espectacle -afegeix el portaveu dels Socialistes de Felanitx-. Una total manca de planificació i de previsió habitual de l’equip de govern que suposarà, novament, l’endarreriment de la construcció d’aquesta infraestructura tan necessària, fent evident que per ells, l’escola no és una de les seves prioritats”.

Duarte conclou incidint que “en reiterades ocasions hem sol·licitat conèixer com es trobava aquest projecte i el batle, com sempre, dona culpes a tercers de la seva inacció”.

Leave a Reply