Els Socialistes de Llucmajor denuncien que els pressupostos per a l’Ajuntament són “irreals i amaguen una pujada d’impostos”

Gori Estarellas lamenta que, després d’aconseguir eliminar el deute municipal, els comptes presentats per a 2020 posen en perill l’estabilitat pressupostària i financera del consistori

El Grup Municipal Socialista a l’Ajuntament de Llucmajor denuncia que els pressupostos per a 2020 que ha presentat l’equip de govern són “totalment irreals, incompleixen la regla de despesa en més d’un 18% i posen en perill l’estabilitat pressupostària i financera” del consistori.

“Els pressupostos que han presentat neixen amb dèficit”, ha exposat el portaveu socialista a l’Ajuntament, Gori Estarellas, alhora que alerta que aquests compten amaguen “una més que probable apujada d’impostos”.

D’aquesta manera, ha alertat Estarellas, “tornam a la senda perillosa d’haver d’hipotecar els comptes municipals, amb més i més préstecs, i que no es puguin dur a terme en més del 40% allò que està pressupostat”.

Els Socialistes de Llucmajor, així mateix, denuncien que fins i tot els mateixos tècnics de l’ajuntament posen en dubte aquests pressupostos, que l’únic que implicaran serà “que les promeses fetes als ciutadans i ciutadanes del municipi en serveis i inversions finalment no es puguin complir”.

Estarellas també ha carregat contra l’equip de govern per no comptar amb l’oposició a l’hora d’elaborar aquests pressupostos, a la qual lliuraren la documentació amb massa poca antelació i amb una previsió d’ingressos “de dubtós cobrament”.

Aquests són els primers pressupostos que presenta l’actual equip de govern, després que l’anterior, encapçalat pel socialista Estarellas, aconseguís eliminar el deute municipal després de molts d’anys. Una “oportunitat única”, segons ha apuntat Estarellas, per “poder abaixar els impostors i executar les inversions més importants que necessita el municipi: més neteja i reciclatge, adequació de voreres i carreteres o remodelació de places i jardins”, entre altres.

A més a més, Estarellas recorda que les inversions que té previst dur a terme l’Ajuntament “neixen de l’antic equip de govern i estan cofinançades, dotades completament, en la major part dels casos, fins i tot en execució, com és el cas del tractament de residus en la fórmula de reciclatge”.

Leave a Reply